1531 vizualizări 9 nov 2019

„Domnule prim-ministru al României, reprezentanţii Sindicatului medicilor Promedica şi USMR – Alianţa Medicilor doresc să vă atragă atenţia, în mod public, asupra unui aspect extrem de important, pentru buna funcţionare a sistemului medical: asigurarea salariilor personalului medical, indiferent de situaţia economică. (...) Suntem pregătiţi să luptăm pentru drepturile noastre, în stradă! Ne-am săturat să auzim mereu acelaşi: „nu mai sunt bani”. Avem cu toţii nevoie de soluţii, nu de ameninţări, debusolare şi teama că mâine nu ne vom primi banii. Aşteptăm de la dumneavoastră perspectiva unui viitor mai bun, a asigurării unui climat de muncă benefic desfăşurării activităţii medicale”, se arată în scrisoarea deschisă a sindicatului Promedica.

Medicii îi atrag atenţia lui Ludovic Orban să nu uite promisiunile pe care le-a făcut inainte de a ajunge la guvernare şi să trateze Sănătatea cu seriozitate.

„Dacă medicilor nu le sunt respectate drepturile salariale cuvenite, suntem pregătiţi să luptăm în stradă. Avem toleranţă zero faţă de orice tentativă de a nu asigura salariile medicilor sau de a le reduce. Suntem gata să protestăm pentru a ne apăra. Scăderea salariilor va lăsa România fără medici buni. Scăderea salariilor medicilor ar atrage după sine un exod masiv al cadrelor medicale, către spitalele din alte state, unde sunt trataţi cu respect şi remuneraţi pe măsura muncii depuse”, se mai arată în sursa citată.

Prin respectarea drepturilor salariale ale medicilor, sindicaliştii spun că premierul previne apariţia unei crize majore în sistemul sanitar.

În comunicatul de presă transmis, sindicaliştii enumeră câteva afirmaţii de-ale lui Orban care au creat îngrijorare: „Nu sunt bani pentru salarii în sănătate până la sfârşitul anului”,„ Gaura PSD, în Sănătate”, „Nu sunt bani pentru salarii şi programe”.

Citește și: