Petre Mazilu
48 vizualizări miercuri, 15:05

Potrivit consilierului Alina Drumea, fotografia a fost făcută marţi într-un autobuz din Focşani.

Drumea spune că pentru călători a fost o experienţă periculoasă şi îl provoacă pe primarul oraşului să se plimbe cu acest autobuz. De asemenea, consilierul local îi cere edilului să explice cum s-au cheltuit banii alocaţi transportului public.

„Administraţia PSD-istă pune în pericol viaţa celor care circulă cu autobuzele TPL. După ce în fiecare an s-au alocat milioane de lei pentru înnoirea parcului auto, primarul Misăilă nu a reuşit decât să pună mătura-n uşă pentru ca focşănenii să nu cadă, cumva accidental, din autobuz. Fotografia a fost făcută la primele ore ale dimineţii de marţi. Şoferul, speriat că uşile nu se mai închid, a încercat să le lege cu o cârpă, însă pentru că nu a reuşit, a apelat la coada măturii pentru a evita un incident. Îl provoc pe primarul PSD Cristi Misăilă să facă o plimbare cu un astfel de autobuz iar la destinaţie să spună dacă nu i-au îngheţat picioarele de frig şi inima de frică. Pe această cale, solicit public explicaţii de la Primăria Focşani despre cum s-au cheltuit banii focşănenilor cărora trebuia să li se asigure condiţii normale de transport în comun!”, a scris consilierul local pe Facebook.

Primarul Cristi Misăilă nu a putut fi contactat pentru a oferi explicaţii despre parcul auto al transportatorului public sau pentru a spune dacă va da curs provocării lansate de consilierul local.

În schimb, directorul societăţii locale de transport public spune că este vorba despre o defecţiune care a fost rapid remediată.

„A fost o defecţiune, s-a stricat uşa, şoferul a fost obligat să o blocheze deoarece se putea deschide în mers. Din cauza frigului s-a format un dop de gheaţă. Şoferul a făcut ce a putut, apoi când a ajuns cu autobuzul la garaj, defecţiunea a fost reparată”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul SC Transport Public, Ionel Diaconu.

Pe Facebook numeroşi oameni au comentat fotografia şi postarea.

„Păi ce explicaţii vrei să auzi Alina Drumea? Banii i-au <păpat> prin bancheturi şi promovări, banii contribuabililor intră în buzunarul lor şi în necesităţile caselor lor! Ce este aşa greu de înţeles? Până dau ăştia o explicaţie, fiul meu va avea nepoţi, şi nici atunci nu cred să avem vreun răspuns, legea nu este la fel ptr toţi”, consideră unul dintre cei care au văzut postarea consilierului local.

Unii spun că din cauza condiţiilor, numeroşi localnici pleacă din Focşani: „Să trăim bine, ho ho ho!!! Bătaie de joc... de asta se refugiază toţi din oraş!!!”.

Alţi focşăneni fac haz de necaz. „Sistem de blocare a uşilor defecte bio, model 2020. Preţ pornire achiziţie 2000€ ”, scrie un bărbat, completat imediat de altul. „Tehnologie marca Oprişan Misăila, cei mai mari inventatori din Focşani”.

 

Citește și: