Departamentul Social - Mediafax
800 vizualizări 16 oct 2018

„Modernizarea peroanelor pe traseul liniei 41 se face în contextul în care actualele peroane prezintă anumite deficienţe. (...) Lucrarea constă în modernizarea unui număr de 22 de peroane pe traseul liniei de tramvai 41, durata estimată de realizare a investiţiei fiind de circa 8 luni”, se arată în raportul de specialitate al proiectului care se află pe ordinea suplimentară a şedinţei CGMB de joi.

La obiective noi de investiţii se introduce poziţia „Instalare sisteme informare călători în staţii, pe peroanele de tramvai - linia 41” cu suma de 3.396,89 mii lei la credite bugetare şi de angajament, se arată în procesul verbal al şedinţei de Consiliu.

Un alt proiect, aflat tot pe ordinea suplimentară a şedinţei CGMB, intrat în posesia Mediafax, prevede aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii „Instalare sisteme informare călători în staţii, pe peroanele de tramvai – linia 21”.

Proiectul presupune „implementarea unui sistem de informare a călătorilor cu display-uri, sistem audio-video, sistem de supraveghere video conectat online cu dispeceratul în staţiile liniilor modernizate, clasificate ca linii rapide de tramvai (...) Lucrarea constă în îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie a călătorilor pe linia tramvaiului 21, prin crearea unui sistem de informare a călătorilor despre timpul de sosire a tramvaielor în fiecqare staţie”, se arată în raportul de specialitate al proiectului.

Durata de realizare a investiţiei este de 6 luni, iar valoarea totală a investiţiei este de aproape 4 milioane de lei, potrivit proiectului.

Tramvaiul 41 este cea mai utilizată linie RATB şi una dintre cele mai eficiente mijloace de transport în comun din capitală, după metrou.

Linia 41 a fost înfiinţată în 1982 pentru a face legătura între Piaţa Presei şi Crângaşi, după care a fost prelungită succesiv până la traseul actual Piaţa Presei - Ghencea. În octombrie 2002, după ce s-a lucrat aproximativ un an la modenizare, 41 devenea prima linie de metrou uşor din România, cu un regim de circulaţie prioritar faţă de traficul rutier.

 

 

 

Citește și: