48 vizualizări 20 iul 2010

Pentru actuala stare a Bucureştiului, Oprescu a oferit justificări timp de o oră şi jumătate. Acestea s-au referit la specula din parcări şi pieţele volante sau la apariţia unor construcţii ilegale şi la asfaltările inutile din Parcul Herăstrău.

Speculă cu locuri în parcările municipalităţii

Consilierul PDL, Mihai Voicu, i-a spus primarului Sorin Oprescu că a fost nevoit să cheme poliţia ca să poată pleca dintr-o parcare a municipalităţii. "Băieţii mi-au cerut 5 lei pe oră. N-am vrut să le plătesc, m-au ameninţat, a venit o întreagă gaşcă. Ca să scap, a trebuit să chem poliţia să mă scoată din parcare. Situaţia este aceeaşi în parcările de pe Edgar Quinet, Academiei, din faţa fostului magazin Eva sau de pe Negru Vodă. Băieţii au chitanţiere de la Administraţia Străzilor. Mi-am permis să o întreb pe doamna director Alina Roman şi degeaba, în parcări se continuă aceleaşi practici", a povestit consilierul municipal, Mihai Voicu.

Acesta a mai atras atenţia că există locurile de parcare ale municipalităţii care se împrejmuiesc cu bandă roşie şi se închiriază, la negru, cu 10 lei ora. Sorin Oprescu i-a asigurat pe consilierii municipali că "primii care vor fi concediaţi vor fi angajaţii preluaţi de la Dalli. Soluţia este un parteneriat public-privat pentru administrarea parcărilor municipalităţii. Mâine pleacă anunţul pentru licitaţie. Avem 35 la sută pierderi din cauza apucăturilor umane".

Specula din pieţele volante

La fiecare sfârşit de săptămână, în Bucureşti funcţionează câteva pieţe volante. Acestea sunt amplasate pe Edgar Quinet, Academia Militară, Bulevardul Unirii şi Constantin Brâncoveanu. Deşi s-a anunţat cu surle şi trâmbiţe că în aceste pieţe se practică preţuri de producător, consilierii municipali susţin că acestea sunt unele de speculă. Potrivit consilierului PSD, Costin Popescu, "la Academia Militară, în piaţa volantă, nu vând producătorii. Un ONG gestionează întreaga activitate şi tot acesta încasează şi taxele. A fost nevoie să înfiinţăm o altă piaţă volantă, unde să vândă adevăraţii producători. Asta a deranjat, la un simplu telefon al ONG-ului au venit inspectorii Primăriei Capitalei şi poliţiştii comunitari, o impresionantă desfăşurare de forţe".

Citeşte mai departe în pagina următoare

Citește mai departe:

Citește și: