Sorin Ovidiu Vîntu va fi eliberat pe 1 mai din Penitenciarul Bucureşti-Jilava, unde ispăşeşte o pedeapsă de un an de închisoare, pentru şantajarea parlamentarului PSD-ist Sebastian Ghiţă, scrie Agerpres.

Pe 6 martie, Judecătoria Sectorului 4 a respins a doua cerere de eliberare condiţionată depusă de Sorin Ovidiu Vîntu, după ce pe 25 ianuarie Tribunalul Bucureşti respingea definitiv prima cerere.

Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar, un apropiat al său, au fost trimişi în judecată pe 23 mai 2011, sub acuzaţia de şantaj la adresa lui Sebastian Ghiţă, căruia i-au cerut 150.000 de euro pentru a nu divulga anumite informaţii.

Ghiţă, fost manager al postului Realitatea TV, a declarat la Curtea de Apel că, în perioada în care lucra la televiziunea de ştiri, Vîntu l-a ameninţat şi a făcut presiuni asupra sa pentru a-i plăti suma de 200.000 de euro lunar. În plus, Ghiţă a mai spus că Vîntu l-a ameninţat cu ocazia fiecărei întâlniri, inclusiv într-o benzinărie, şi că prezenţa lui Ion Ilie Cezar, mâna dreaptă a lui Vîntu, la sediul Realitatea TV nu avea niciun temei.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat pe 21 iunie 2012 la un an de închisoare pentru şantaj.

Citește și: