Otilia Ciocan
22183 vizualizări 7 oct 2014

UPDATE 19:15 Sorin Roşca Stănescu este transferat la Penitenciarul Rahova, unde va sta în carantină, înainte de a fi dus la Jilava, pentru a-şi ispăşi pedeapsa.

UPDATE 17:35 Sorin Roşca Stănescu s-a predat la Poliţia Ilfov, pentru a fi încarcerat.

UPDATE 17:10 Sorin Roşca Stănescu a publicat pe pagina de internet personală o luare de poziţie: „Mi-am făcut bagajele şi mă pregătesc de drum. (...) Mă pregătesc pentru a mă duce la penitenciar. Începând de mâine, voi fi dincolo”. DETALII AICI.

UPDATE 17:05 Poliţiştii de la Serviciul Arme au ajuns acasă la Sorin Roşca Stănescu, pentru a-i ridica acestuia armele deţinute legal. Senatorul PNL nu se află la domiciliu. Roşca Stănescu are la dispoziţie 24 de ore să se prezinte la Poliţie, pentru a fi încarcerat, în caz contrar el urmând să fie dat în urmărire naţională.

UPDATE 15:05 Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a declarat că Sorin Roşca Stănescu şi-a pierdut calitatea de membru PNL şi că liberalii nu fac front comun cu niico persoană condamnată.

Instanţa a dispus condamnarea lui Sorin Roşca Stănescu la un an de închisoare pentru utilizare de informaţii privilegiate şi la doi ani de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat. În urma contopirii pedepselor, cea mai grea dintre acestea a fost sporită cu patru luni, urmând ca senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu să execute doi ani şi patru luni de închisoare.BREAKING NEWS! Mutarea pe care Sorin Roşca Stănescu a făcut-o când a aflat de condamnarea la închisoare. Poliţiştii caută ARMELE

Fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru complicitate la manipularea pieţei de capital şi tot doi ani pentru constituirea unui grup infracţional organizat. Pedeapsa a fost sporită cu opt luni, Pantiş urmând să execute doi ani şi opt luni.

În cazul lui Dinu Patriciu, instanţa a constatat încetarea procesului penal, ca urmare a decesului acestuia. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au lăsat nesoluţionată partea civilă legată de Patriciu.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă, inculpaţii din dosarul Rompetrol condamnaţi la pedepse cu închisaorea urmând să fie încarceraţi.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) ceruse, la ultimul termen de judecată, să se constate încetarea procesului penal pentru fostul ministru Sorin Pantiş şi senatorul Sorin Roşca Stănescu, întrucât faptele de care sunt acuzaţi s-au prescris, precum şi în cazul lui Dinu Patriciu, în urma decesului acestuia.

În 28 august 2012, Dinu Patriciu a fost achitat de Tribunalul Bucureşti în dosarul Rompetrol, în care procurorii au cerut pedeapsa maximă, de 20 de ani de închisoare, pentru mai multe infracţiuni, printre care delapidare, spălare de bani şi manipularea pieţei de capital prin tranzacţii sau ordine de tranzacţionare care ar putea da semnale false sau care induc în eroare în legătură cu cererea, oferta sau preţul instrumentelor financiare şi care menţin, prin acţiunea uneia sau a mai multor persoane acţionând împreună, preţul unuia sau al mai multor instrumente financiare la un nivel anormal ori artificial.

Totodată, instanţa i-a achitat atunci şi pe ceilalţi 12 inculpaţi - Alexandru Bucşă, Petrică Grama, Florin Iulian Aldea, Cerasela Elena Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Roşca Stănescu, Sorin Pantiş, Victor Eros, Paul Miclăuş, Elena Albu, Gabriela Anghelache şi Mihaela Popovici.

Potrivit DIICOT, activitatea infracţională a inculpaţilor a fost analizată sub două aspecte: creanţa Libia (primele trei infracţiuni ale lui Patriciu, precum şi cele de care sunt acuzaţi Grama şi Bucşă) şi manipularea pieţei de capital.

Citește și: