Andrei Dumitrescu - Mediafax
164 vizualizări 28 ian 2013

Laurenţiu şi Ana Maria Reghecampf au fost citaţi pentru noi audieri în dosarul de şantaj deschis pe numele fostului impresar Dumitru Tudor, zis "Ciorba", prins în flagrant în timp ce lua de la aceştia o sumă de bani pentru a nu face publice presupuse fapt compromiţătoare legate de cei doi.

Ana Maria şi Laurenţiu Reghecampf au fost chemaţi din nou la audieri de anchetatorii Poliţiei Sectorului 2, în dosarul în care Dumitru Tudor este cercetat în stare de libertate pentru acuzaţia că, în cursul anului trecut, a încercat să-i şantajeze.

În 18 octombrie 2012, Dumitru Tudor a fost prins în flagrant după ce a luat de la aceştia 12.000 de lei, pentru a nu face, în cadrul unor emisiuni de televiziune, undele dezvăluri legate de presupuse infracţiuni comise, în trecut, de soţia antrenorului Stelei.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, dosarul lui Dumitru Tudor este aproape de finalizare, dar înainte de a fi trimis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, cu propunere de trimitere în judecată, mai este nevoie de o ultimă audiere a soţilor Reghecampf, care au formulat denunţul.

Iniţial, cei doi fuseseră citaţi pentru data de 24 ianuarie, însă nu s-au prezentat. Ca urmare, poliţiştii i-au citat pentru a doua oară, iar aceştia sunt aşteptaţi săptâmâna viitoare pentru declaraţii.

"Nu am reuşit să ajungem la Poliţie din cauza faptului că atât eu cât şi soţul meu am fost foarte ocupaţi. Sunt impresar FIFA, iar acum este perioada de transferuri. Ca urmare, am fost mai mult plecată în străintate, unde am negociat cu mai mulţi fotbalişti. Am vorbit cu soţul, iar săptămâna viitoare, când se întoarce cu echipa din cantonament, o să ne prezentăm împreună la Poliţie ca să rezolvăm această problemă", a declarat, pentru MEDIAFAX, Ana Maria Reghecampf.

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2012, în repetate rânduri, fostul impresar Dumitru Tudor a exercitat presiuni asupra soţilor Reghecampf, făcând în cadrul apariţiilor sale în mass-media afirmaţii denigratoare la adresa celor doi.

"Pe fondul acestei presiuni mediatice, sub pretextul unor datorii băneşti, inculpatul i-a solicitat părţii vătămate R.A. mai multe sume de bani cuprinse între 8.000 şi 10.000 euro, cu promisiunea de a înceta denigrările aduse imaginii publice a celor doi soţi. Totodată, în acest context, inculpatul a exercitat la adresa părţilor vătămate ameninţări cu darea în vileag a unor fapte de natură penală pretins a fi fost săvârşite de către aceştia", a arătat Parchetul.

Fostul impresar, în vârstă de 61 de ani, a fost prins după ce a primit de la antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, şi de la soţia acestuia, Ana Maria Prodan, 12.000 de lei, pentru a nu duce la îndeplinire ameninţările de denigrare a imaginii publice a acestora.

"Din primele cercetări a rezultat faptul că cel în cauză (Dumitru Tudor - n.r.) a transmis mai multe mesaje părţilor vătămate prin care le solicita suma de 8.000 euro, bani pe care acestea ar fi trebuit să îi plătească în cel mult 48 de ore. În caz contrar, suspectul ar fi urmat să facă publice anumite aspecte nereale, dar compromiţătoare, lucru ce ar fi avut consecinţe deosebit de grave pentru imaginea celor doi", preciza Poliţia Capitalei.

Surse din Poliţie declarau pentru MEDIAFAX că fostul impresar, cunoscut în lumea fotbalului cu porecla "Ciorbă", îi şantaja de mai multă vreme pe antrenorul Stelei şi pe soţia acestuia. Dumitru Tudor le-a cerut celor doi să-i aducă, la un restaurant din Sectorul 1, o primă tranşă de 12.000 de lei, fiind prins de poliţişti când primea banii.

Ana Maria Prodan declara atunci că organizarea unui flagrant a fost sigura cale de a opri şantajul la care era supusă familia sa de Dumitru Tudor şi că, după ce a primit banii, fostul impresar a promis că nu mai spune nimic de ei.

Ea preciza că Dumitru Tudor i-a cerut public bani, precizând totodată că nu are nicio datorie faţă de acesta.

"Mi-a cerut întotdeauna, pe toate posturile, bani. Tocmai asta e foarte «funny». Eu nu am avut datorii în viaţa mea faţă de nimeni, dar mai ales faţă de Dumitru Tudor. Când te ocupi cu chestiile astea toată viaţa şi îţi merge că te cheamă un alt post de televiziune, care noaptea îl face vedetă pe Dumitru Tudor şi îl ascultă cum eu eram prostituată şi îşi ia şi nişte bani de acolo, e uşor. E mult mai uşor să câştigi bani aşa şi să spui «dacă nu îmi dai bani, zic aia, dar dacă îmi dai bani, jur pe familie, pe copii că nu mai fac»", spunea atunci Ana Maria Prodan.

Fostul impresar Dumitru Tudor s-a confruntat cu probleme financiare, a avut datorii la cămătari şi la un moment dat chiar se plângea că a fost ameninţat cu moartea, declarau pentru MEDIAFAX apropiaţi ai familiei sale.

Potrivit surselor citate, Ciorbă" a ajuns să aibă probleme cu banii după ce a încercat, fără succes, să facă profit de pe urma mai multor localuri pe care le-a deţinut în Capitală.

Aceleaşi surse povestesc că, din cauza problemelor financiare din ce în ce mai mari, "Ciorbă" a apelat la ajutorul unor cămătari care l-ar fi împrumutat cu sume mari de bani. Fostul impresar intenţiona, folosindu-se de aceşti bani, să se lanseze din nou în afaceri.

În cele din urmă, Dumitru Tudor a reuşit să-şi achite, în mare parte, datoriile la cămătari, potrivit surselor citate. Cu toate astea, el s-a plâns apropiaţilor, anul trecut, că intenţionează să ceară protecţia Poliţiei, deoarece un cămătar îl ameninţă cu moartea. Motivul ameninţărilor ar fi fost acela că fostul impresar nu achitase integral dobânzile la sumele primite cu împrumut.

În lumea fotbalului, Tudor este cunoscut drept un personaj pe cât de pitoresc, pe atât de controversat. El şi-a încercat norocul şi ca impresar de fotbalişti, cei mai cunoscuţi sportivi care au avut contracte de reprezentare cu el fiind foştii stelişti Adrian Neaga şi Nicolae Dică. În prezent, nu mai deţine licenţă FIFA pentru această activitate.

Ultimul scandal public în care a fost implicat a fost cu Ana Maria Prodan. Tonul acuzaţiilor l-a dat "Ciorbă", care a invocat aşa-zise episoade din trecutul Anei Maria Prodan, schimburile de replici atingând ulterior şi subiectul banilor.

Citește și: