Andreea Traicu
2565 vizualizări 24 feb 2016

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti fac 14 percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Dâmboviţa, la domiciliile mai multor persoane şi la sediile unor firme, se arată într-un comunicat de presă. Printre cei vizaţi se află şi omul de afaceri Alin Ionescu, soţul cântăreţei Cristina Spătar.

"Paloş Vladimir şi Paloş Vladimir Daniel – tată şi fiu, în calitate de asociaţi şi administratori de drept şi de fapt ai SC R.G.G. SRL, în perioada 2010 – 2014, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, la diferite intervale de timp, au înregistrat, cu sprijinul suspectei Cochirlea Cristina – angajată în funcţia de contabil la aceeaşi societate, în evidenţele contabile ale firmei, achiziţii fictive de bunuri/prestări servicii provenind de la SC S.B.P. SRL, administrată de suspectul IONESCU ALIN, care le-a furnizat suspecţilor de mai sus facturi fiscale în valoare totală de 10.405.326 lei, fapt ce a avut ca urmare imediată prejudicierea bugetului de stat cu suma de 4.981.609 lei", mai anunţă procurorii în comunicatul de presă.

Totodată, "IONESCU ALIN, în calitate de administrator al SC S.B.P. SRL, în perioada 2009 – 2012, la diferite intervale de timp, a înregistrat în contabilitatea societăţii cheltuieli fictive reprezentate de achiziţii în valoare de 5.815.900 lei, provenind de la un număr de 4 societăţi comerciale, identificate cu un comportament fiscal disimulat, de tip fantomă, modalitate prin care s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, estimate la suma de 2.734.318 lei", transmite Parchetul Curţii de Apel Bucureşti.

Prejudiciul total estimat de anchetatori se ridică la aproximativ 1.800.000 Euro iar pentru recuperarea sumei procurorii au anunţat că au pus sechestru pe 12 imobile care aparţin celor vizaţi de dosar.

Alin Ionescu mai este cercetat într-o altă cauză pentru evaziune fiscală, prejudiciul fiind de 10 milioane de euro.

Citește și: