Nicolae Oprea
470 vizualizări 28 aug 2019

„Acum doi ani am decis această investiţie de aproape 1,5 milioane euro. Aici era o clădire foarte veche, de prin anii 1800 afectată, nu mai avea nicio legătură cu medicina modernă. Acum sunt patru etaje modern, cu toate circuitele funcţionale, şi mă refer aici şi la instalaţii sanitare, circuite medicale, circuite electrice. De asemenea, au avut loc compartimentări şi recompartimentări, construirea unei săli pentru studenţi cu 75 de locuri, adică o sală ultramodernă, unde se poate face învăţământ medical de calitate.

De asemenea, un lift, inclusiv pentru pacienţii care se află în imposibilitatea de a fi transportaţi singuri. Foarte important de spus, un aparat ultraperformant în valoare de 200.000 euro, unic în spitalele publice din România, un neurostimulator pentru boli reumatismale”, a declarat, miercuri, Gabriela Firea, care s-a aflat în vizită la Spitalul de Boli Reumatismale „Ion Stoia” din Bucureşti

Directorul spitalului, Cătălin Codreanu, la această unitate se fac 10.000 de internări anual.

„Facem aproximativ 10.000 de internări anual, 4.000 de internări continue, 6.000 de internări de zi, aproximativ 6.000 de consultaţii în fiecare an şi aproximativ 100.000 de analize de laborator”, a declarat, miercuri, Cătălin Codreanu.

 

Citește și: