Eliana Radulescu - Mediafax
2131 vizualizări 30 iun 2014

Senatorii din Comisie se vor întruni, cel mai probabil joi, pentru a analiza acest raport, care nu este public.
Membrii Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au decis, marţi, cu majoritate de voturi să solicite SPP doar un raport referitor la modul în care preşedintele Traian Băsescu a fost informat despre activitatea fratelui său, fără a-l audia pe şeful SPP, Lucian Pahonţu.

Anunţul a fost făcut, la finalul şedinţei, de senatorul PSD Ilie Sârbu, membru al comisiei, care a precizat că preşedintele comisiei, Corneliu Dobriţoiu, a votat pentru audierea şefului SPP.

La rândul său, preşedintele Comisiei pentru apărare a Senatului, Corneliu Dobriţoiu, a declarat că membrii acestei comisii vor cere o informare scrisă din partea SPP faţă de măsurile de protecţie informativă ale preşedintelui României pe timpul vizitei sau vizitelor la Clanul Bercea.

El a menţionat că aceasta este sarcina remisă comisiei de către Biroul Permanent.

"Dacă, în baza raportului este necesar să clarificăm unele aspecte care sunt prevăzute în raport prin intervievarea directorului SPP, o vom face", a menţionat acesta.

El a arătat că membrii comisiei au solicitat acest raport până luni, la ora 12.00, iar documentul va fi multiplicat şi distribuit membrilor comisiei, apoi va fi discutat.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, vineri, că va face demersuri pentru ca "rapoartele SRI şi SPP" privind protecţia şefului statului "în cazul vizitelor la clanul Bercea" să ajungă la Comisile parlamentare pentru un raport din care să rezulte dacă preşedintele a fost sau nu informat.

Citește și: