659 vizualizări 19 nov 2019

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru, a declarat, marţi, pentru Mediafax, că starea copilului de 3 ani, din Vaslui, cu arsuri pe 75% din corp este critică, cu insuficienţă multiplă de organe.

„Starea sa este foarte gravă. S-a încercat dializă, e în insuficienţă multiplă de organe. E foarte grav, în primul rând a fost foarte rău ars, pe o suprafaţă foarte mare şi cu arsuri foarte profunde. E foarte grav, cu carbonizări, cu arsuri de grad III, cu şanse mici de supravieţuire”, a spus Alexandru.

Copilul a ajuns sâmbătă, în jurul orei 21.00, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, în stare critică. O echipă de medici de la Ministerul Sănătăţii, condusă de secretarul de stat, conf.dr. Horaţiu Moldovan, a aşteptat echipajului Ambulanţei care aducea copilul de la Iaşi.

Minorul a fost operat, în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă şi a primit îngrijiri în secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului de Pediatrie din Iaşi. Acesta avea arsuri pe căile aeriene superioare, pe faţă, în regiunea cervicală, pe toarce, mâini şi pe coapsa stângă. Medicii din Iaşi au încercat să îl trimită la Bucureşti cu elicopterul, însă din cauza vântului s-a luat decizia de a fi transportat pe cale rutieră la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, din Capitală.

Micuţul, din comuna Băcani, judeţul Vaslui, dormea singur, în camera sa, vineri seara, iar peste el au căzut rufele care au luat foc, pe sobă, unde mama lui le pusese la uscat.

 

Citește și: