Dana Stanila
2666 vizualizări 11 iul 2017

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe teritoriul Republicii Franceze că, în baza legii adoptate de Parlamentul francez, la data de 6 iulie 2017, ca urmare a atentatului din noaptea de 14 spre 15 iulie 2016, de la Nisa, precum şi a altor tentative de atac, starea de urgenţă se prelungeşte până la data de 1 noiembrie 2017”, precizează MAE.

Astfel, autorităţile franceze pot stabili zone de protecţie si securitate şi aplica măsuri de securitate care includ înclusiv arestul la domiciliu al oricărei persoane care este considerată periculoasă, închiderea temporară a sălilor de spactacol sau confiscarea armelor.

”Starea de urgenţă permite autorităţilor franceze să interzică circulaţia persoanelor şi să stabilească zone de protecţie şi securitate. De asemenea, sunt aplicate măsuri consolidate de securitate în toate arealele urbane franceze. Aceste dispoziţii permit, printre altele: arestul la domiciliu al oricărei persoane a cărei activitate este considerată periculoasă pentru ordinea publică; închiderea temporară a sălilor de spectacol şi a locurilor de reuniuni publice; confiscarea armelor şi posibilitatea de a efectua percheziţii administrative”, se mai precizează în comunicat.

Citește și: