1905 vizualizări 30 ian 2019

Profesoara din Ploieşti înjunghiată în faţa cancelariei de un fost elev al şcolii a trecut cu bine peste operaţie, fiindu-i afectate însă mai multe organe interne. 

Tânărul care a înjunghiat-o, marţi, pe profesoara de matematică de la Liceul „Spiru Haret” din Ploieşti se numeşte Niţescu Mihai Alexandru, are 22 de ani şi fusese exmatriculat, iar în momentul agresiunii era beat. Fostul elev a fost testat cu etilotestul şi a rezultat o alcoolemie de 0,45 la mie, alcool pur în aerul expirat. Tânărul a reuşit să intre în şcoală profitând de faptul că pe poarta unităţii a intrat un grup mare de elevi, iar paznicul nu l-a putut observa.

Profesoara de matematică este cea care a făcut actele de exmatriculare pentru elev, după ce şi-a ameninţat cu un cuţit un coleg. 

Surse judiciare au declarat că tânărul a fost internat, în trecut, la spital, deoarece a suferit turburări de comportament.

Potrivit IJJ Prahova, asupra tânărului s-au găsit un cuţit de bucătărie cu lama de 10 centimetri, un topor, un patent, o foarfecă, o sticlă în care erau cuie. Totodată, asupra tânărului a fost găsită şi o sticlă cu ţuică.

Înainte de atacul asupra profesoarei, tânărul postase un mesaj pe Facebook în care o ameninţa pe femeie că va plăti pentru că a i-a făcut actele de exmatriculare.

„M-ai dat afară din liceu. A venit timpul să mi-o plăteşti şi nimeni şi nimic nu mă poate opri. Nu am frică, milă, scrupule. O să-ţi sune în cap tot ce ţi-am promis. Nici clămparu nu a făcut ce o să îţi fac eu ţie. L-ai vrut pe dracu', îl ai”, a scris tânărul pe reţeaua de socializare, cu doar câteva ore înainte de atacul brutal. 

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Florin Puşcariu, a declarat, miercuri, că profesoara de matematică a fost adusă în stare gravă, în şoc hemoragic, cu o sângerare mare. Starea dascălului este acum stabilă, fiind internat în secţia ATI.

„Este pe ATI internată. Acum este stabilă hemodinamic, conştientă, a fost detubată. În timpul operaţiei s-a constatat că lama cuţitului a afectat mai multe organe interne. A venit în stare gravă, în şoc hemoragic”, a declarat Puşcariu.

Profesoara de matematică, în vârstă de 44 de ani este soţia unui judecător de la Judecătoria Ploieşti.

 

Citește și: