Dragos Suciu
953 vizualizări 9 mai 2017

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sebeş, Nadia Mitrea, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că pe soclul statuii lui Lucian Blaga din Lancrăm au fost scrise în aceste zile cuvinte indecente.

Nadia Mitrea consideră că profanarea s-a produs în aceste zile, perioadă în care s-a desfăşurat Festivalul Internaţional ”Lucian Blaga”, fiind observată abia marţi, când se împlinesc 122 de ani de la naşterea filozofului şi poetului român.

„Astăzi (marţi – n.r.) s-a observat pentru că în această dimineaţă a fost un eveniment la Lancrăm, la Casa Memorială ”Lucian Blaga”, şi o parte din personalităţile de acolo au trecut pe la statuie şi atunci au observat. Statuia e departe de casa din Lancrăm. Am anunţat poliţia, s-au deplasat la faţa locului”, a spus Nadia Mitrea.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sebeş a mai declarat că la ora transmiterii acestei ştiri la faţa locului se intervine pentru ştergerea înscrisurilor şi cuvintelor jignitoare care au fost inscripţionate.

Lucian Blaga, filozof, poet, dramaturg, traducător, jurnalist, profesor universitar, academician şi diplomat român, s-a născut la 9 mai 1895, la Lancrăm, unde a copilărit până la vârsta de 14 ani.

Citește și: