Alina Matis
3126 vizualizări 9 mar 2015

Aproximativ 350.000 de români trăiesc şi muncesc în prezent în Germania, această comunitate de migranţi fiind una dintre cele mai bine integrate din Germania, a declarat, luni, ministrul de Externe de la Berlin, Frank-Walter Steinmeier, aflat într-o vizită oficială în România.

„Au existat discuţii despre situaţia acestora, au existat ştiri care nu au fost foarte pozitive, cărora eu m-am opus. Am avut întotdeauna suspiciunea că multe informaţii date în spaţiul public se bazează pe prejudecăţi. Mi s-a confirmat faptul că au existat astfel de prejudecăţi nefondate”, a spus Steinmeier.

„A apărut în Germania un studiu foarte surprinzător. Cifrele acestui studiu mare, reprezentativ, demonstrează că românii din Germania sunt printre cei mai bine integraţi străini de pe piaţa muncii din Germania. Acest studiu îmi confirmă un lucru pe care-l ştiam de dinainte apariţiei lui, când spunea că Germania profită, la rândul său, de cetăţenii români care muncesc în Germania. Merită tot respectul nostru aceşti oameni”, a mai declarat ministrul german de Externe, care va participa, luni, la Sibiu, împreună cu preşedintele Iohannis, la un eveniment dedicat aniversării a 25 de ani de existenţă a Forumului Democrat German din România.

„Etnicii germani proveniţi din România au un rol pozitiv pentru receptarea ţării noastre în Germania, reprezintă un element de potenţare a relaţiei bilaterale şi salut pe această cale aniversarea a 25 de ani de existenţă a Forumului Democratic al Germanilor din România, care a contribuit în mod semnificativ la buna convieţuire între români şi germani”, a spus şi ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu.

Citește și: