155 vizualizări vineri, 09:22

„Deşi am solicitat instituţiilor statului soluţionarea problemei vizând organizarea examenului de rezidenţiat înainte de ziua moţiunii de cenzură, acest lucru nu s-a întâmplat. Ne menţinem neutralitatea politică şi dorinţa de a rămâne în afara oricărei discuţii politice, însă solicităm clasei politice să înţeleagă importanţa soluţionării de urgenţă a acestei probleme, fără a pune în pericol viitorul unei întregi generaţii de viitori medici, farmacişti şi medici stomatologi”, se arată într-un mesaj al Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România, postat pe Facebook.

Potrivit aceleiaşi postări, Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR), împreună cu Federaţia Asociaţiilor Studenţilor Farmacişti din România (FASFR) şi Federaţia Studenţilor în Medicină Dentară din România (FSMDR) au declanşat greva.

Pentru a se alătura acestei forme de protest, studenţii sunt îndemnaţi să poarte o mască medicală sau o banderolă pe care scrie mesajul #Rezi şi, ulterior, să posteze pe site-urile de socializare fotografii cu ei.

Tinerii anunţă că, în cazul în care greva japoneză nu dă rezultate, iau în calcul - în urma consultării colegilor - să protesteze activ faţă de organizarea examenului de rezidenţiat.

Demersul vine după ce Sorina Pintea (ministru al Educaţiei în Guvernul Dăncilă, căzut în urma moţiunii de cenzură de joi) a anunţat, săptămâna trecută, că examenul de rezidenţiat, care ar fi trebuit să aibă loc pe data de 17 noiembrie, va fi amânat pentru 8 decembrie, deoarece la Ministerul Educaţiei nu există un ministru care să semneze cele şapte ordine necesare organizării probei.

Citește și: