Andreea OFIŢERU
13459 vizualizări 18 feb 2014

SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Toţi elevii de clasa a VIII-a au susţinut miercuri simularea la EVALUARE NAŢIONALĂ 2014, proba de MATEMATICĂ. Examenul a avut loc între orele 9 şi 11, în săli cu camere video.

Elevii au primit trei subiecte care să le evalueze cunoştinţele dobândite în timpul ginmaziului. Cele trei subiecte au avut fiecare mai multe subpuncte, dintre care trei au fost de geometrie.

La primul subiect, elevii au de calculat un exerciţiu cu puteri, o fracţie, dar şi o problemă de geometrie prin care trebuiau să determine un unghi dintr-un cub. Un ultim subpunct din primul subiect a constat intr-o adunare simplă, prin care elevii trebuiau să calculeze numărului total al elevilor de clasa a VIII-a dintr-o şcoală.

La cel de-al doilea subiect, elevii au primit cinci cerinţe dintre care de desenat o prismă pe foaia de hârtie, de calculat radicali şi de verificat rezultatul unei fracţii.

Cel de-al treilea subiect primit constă în mai multe probleme de geometrie. La un prim subpunct elevii aveau de calculat dimensiunea unei table de şah. Un alt subpunct o piramidă pentru care trebuiau să determine mai multe unghiuri.

 

CLICK PENTRU A MĂRI

CLICK PENTRU A MĂRI

Elevii care au ieşit de la examen au spus că problemele de la simulare EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 au fost foarte grele, mai ales că au primit multe probleme de geometrie.

„Cred că o să iau 2 sau 3, geometria m-a omorât”, a spus Iulia, elevă de la Şcoala nr. 128 din Sectorul 5. Colega ei Andreea nu speră la o notă mai bună, spune că a greşit şi subiectele simple. „La prima vedere sunt simple, dar tocmai de asta trebuie să fii atent. Eu cred că  iau maximum 4”, a spus Andreea.

BAREM SUBIECTE MATEMATICĂ simulare EVALUARE NAŢIONALĂ 2014

În 2013, elevii care au susţinut EVALUARE NAŢIONALĂ 2013  la MATEMATICĂ au primit trei subiecte cu mai multe cerinţe. La primul subiect, elevii au avut de aflat, printre altele, rezultatul operaţiei 4x4+10, cât este numărul "a" dacă a/6=5/2, precum şi perimetrul unui pătrat şi volumul unui cub cu laturi date. La acelaşi subiect, li s-a cerut să interpreteze datele dintr-un tabel cu notele unui examen.

Subiectul II avut ca primă cerinţă desenarea unei piramide triunghiulare regulate, după care elevii au trebuit să rezolve o problemă de aritmetică: "Ana şi Bogdan au împreună şapte mere, Ana şi Călin au împreună opt mere. Câte mere are Ana, ştiind că toţi trei au împreună 12 mere?". Tot la subiectul II, una dintre cerinţe a fost legată de funcţia f(x)= x + 2, la care s-a cerut să se calculeze f(0) + f(-2) şi să se reprezinte grafic funcţia. De asemenea, elevii au avut de demonstrat, pentru o expresie matematică E(x) dată, că E(x)=1 pentru orice număr real în afară de -2 şi 2.

Subiectul III a fost alcătuit din două probleme de geometrie, prima având în ipoteză un dreptunghi cu latura şi diagonala date, iar a doua, un paralelipiped dreptunghic.

SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Miercuri, 19 februarie, are loc proba scrisă la matematică, iar joi,  20 februarie, la limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate pe 7 martie, dar notele nu se vor pune în catalog.

Luni, elevii au avut simulare la EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 la proba de limba română. Oficialii de la Ministerul Educaţiei au spus că proba simulare la EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 s-a desfăşurat normal. Cea mai mare prezenţă a fost în sectorul 3, unde 98,48 la sută dintre elevii din clasele a VIII-a au fost prezenţi la test. În celelalte sectoare prezenţa a înregistrată a fost următoarea: sectorul 6 - 97,68%, sectorul 4 - 96,26%, sectorul 5 - 94,95%, sectorul 1 - 92,32 % şi sectorul 2 - 94,03 %.

Examenul propriu-zis de EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 începe pe 23 iunie. Rezultatele la examen de la finalul clasei a VIII-a contează pentru admiterea la liceu. Faţă de 2013, anul acesta, pentru admiterea la liceu, notele la examenele naţionale reprezintă 75% din media de admitere la liceul ales de elev.

SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. CALENDAR EVALUARE NAŢIONALĂ 2014

13 iunie  Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

16 - 18 iunie  Înscrierea la Evaluarea Naţională

23 iunie  Limba şi literatura română - probă scrisă

24 iunie  Limba şi literatura maternă - probă scrisă

25 iunie  Matematica - probă scris

27 iunie Afişarea rezultatelor (până la ora 16)

27 iunie  Depunerea contestaţiilor (orele 16 - 20)

28 iunie-30 iunie Rezolvarea contestaţiilor

1 iulie Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Citește și: