Teodora Marinescu
105 vizualizări 9 mai 2019

„Este foarte important ca liderii statelor membre UE să se reunească pentru a arăta unitate şi determinarea de a continua să investească în Uniunea Europeană", a declarat Mogherini.

„Trebuie să adaug că vin direct de la Tirana (n. red. - capitala Albaniei), unde am participat la întrevederea liderilor statelor din Balcanii de Vest şi că pentru mine a reprezentat un mesaj special: că proiectul integrării Uniunii Europene primeşte un nivel ridicat de susţinere, mai ales în Balcanii de Vest", a adăugat aceasta.

„Consider că liderii actuali, cât şi cei din viitor, trebuie să ia în considerare viitorul statelor balcanice în cadrul Uniunii Europene ca fiind o prioritate, pentru prosperitate economică (...) Albania susţine Uniunea Europeană în proporţii de 90%, aşa că Tirana este o capitală de care trebuie să grijă în viitor", a mai afirmat oficialul european.

Principalul subiect al discuţiilor al reuniunii informale a Consiliului European de la Sibiu va fi viitorul Uniunii Europene, cu accent pe Agenda Strategică a Uniunii pentru perioada 2019-2024. Cu această ocazie, liderii europeni vor avea un schimb de opinii cu privire la provocările actuale cu care se confruntă Uniunea şi la priorităţile acţiunii la nivel european pentru următorii ani.

Citește și: