Andrei Dumitrescu - Mediafax
1191 vizualizări 11 nov 2014

Potrivit sursei citate, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IJP Gorj au descins, luni, în celula în care îşi ispăşeşte pedeapsa deţinutul în vârstă de 35 de ani. În urma percheziţiei, anchetatorii au găsit telefonul mobil şi cartela de pe care se presupune că acesta şi-a sunat victimele.

"În fapt, din investigaţii a reieşit că, la data de 22 octombrie a.c., prin intermediul telefonului mobil şi prin declinarea de calităţi mincinoase, ar fi determinat doi angajaţi ai unei societăţi comerciale, cu sediul în oraş Rovinari, să-i comunice trei coduri de reîncărcare electronică, în valoare de 20 de euro fiecare, pe care, ulterior, le-ar fi valorificat în scopuri personale", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Poliţia Română.

Potrivit unor surse din Poliţie, bărbatul suna la magazine care oferă şi servicii de reîncărcare electronică a cartelelor prepay. După ce se recomanda drept procuror DIICOT, acesta spunea că există suspiciuni că s-a fi vândut mai multe coduri false, motiv pentru care solicita să i se comunice mai multe coduri, pentru a fi verificate.

Acţiunea poliţiştilor a fost sprijinită şi de ofiţerii Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Cazul falsului procuror închis la Colibaşi nu este singular.

În octombrie, mai mulţi primari din judeţele Constanţa şi Tulcea au fost contactaţi telefonic de un bărbat, care se prezenta drept procuror DIICOT, edilii furnizându-i acestuia informaţii cu privire la fimele ce deţin terminale PayPoint din raza primăriilor respective. Surse judiciare au precizat atunci, pentru MEDIAFAX, că falsul procuror i-ar fi sunat în acest scop astfel pe edilii din Mereni, Poarta Albă şi Sarai - judeţul Constanţa, precum şi pe cel din Jurilovca - Tulcea.

Potrivit Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în baza informaţiilor obţinute de la primari, falsul procuror a contactat administratorii societăţilor, de la care a solicitat şi, în unele cazuri, a obţinut informaţii despre angajaţi, precum şi coduri de reîncărcare ale cartelelor de telefonie mobilă.

Totodată, administratorii au fost îndrumaţi de falsul procuror să se prezinte la DIICOT cu toate datele şi documentele solicitate telefonic.

DIICOT a atenţionat că "aceasta nu este o manieră de lucru proprie procurorilor" şi a atras atenţia primarilor şi administratorilor societăţilor comerciale să nu ofere prin telefon informaţii de genul celor arătate, să verifice la unităţile DIICOT din zonele teritoriale aferente şi să anunţe imediat poliţia de pe raza teritorială despre astfel de situaţii.

Anchetatorii au lansat un apel pentru întărirea vigilenţei primarilor şi administratorilor de firme care deţin terminale de tip PayPoint (folosite pentru încasare plăţi facturi, rate, încărcare electronică cartele telefonice, transfer de bani), astfel încât să nu devină victime ale persoanelor care, dându-se drept procurori DIICOT, încearcă să obţină informaţii susceptibile a fi folosite pentru fraudarea societăţilor comerciale respective.

Citește și: