Tibi Bujdei - Mediafax
1785 vizualizări 29 mai 2015

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Transrarău este funcţional după ce pe perioada de iarnă a fost închis, iar apoi a fost curăţat de roci sau lemne căzute în perioada iernii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Din punct de vedere tehnic, e impecabil. A fost curăţat şi sperăm ca Transrarău să fie o destinaţie turistică", a spus Nechifor.

El a mai anunţat că circulaţia pe acest drum va fi monitorizată video întrucât încercările de a monta limitatoare de înălţime pentru camioanele care transportă lemne au fost îndepărtate de aceştia.

"Pe Transrarău va fi montat un sistem de monitorizare video", a spus preşedintele CJ Suceava, care a menţionat că această măsură a fost luată pentru siguranţa turiştilor şi a localnicilor.

CJ Suceava a inaugurat, la jumătatea lunii septembrie a anului trecut, drumul Transrarău, care face legătura între drumul naţional DN 17 B şi Masivul Rarău, iar după modernizare a fost impusă restricţia de tonaj, astfel încât drumul turistic să fie folosit doar de autoturisme şi de autovehicule cu masa sub 3,5 tone.

Pentru ca această restricţie să fie respectată, la intrarea pe acest drum au fost montate bariere de limitare a înălţimii, care însă au modificat ilegal de către transportatorii de lemn, care le-au supraînălţat astfel încât să poată trece pe sub acestea camioane încărcate cu lemn.

Investiţiile pentru modernizarea acestui drum turistic au fost de cinci milioane de lei, urmând să mai fie făcute lucrări în zonă pentru siguranţa rutieră.

Noua cale de acces spre Rarău are un profil de drum special, de munte, viteza de mers fiind de 30 de kilometri la oră.

Citește și: