320 vizualizări 1 iun 2019

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne anunţă, sâmbătă, că 243 de case, 100 de curţi, 9 beciuri/subsoluri, două clădiri aparţinând unor instituţii publice, au fost afectate de inundaţiile din ultimele ore, pagubele fiind înregistrate în 44 de localităţi din 18 judeţe, respectiv Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Buzău, Călăraşi, Cluj, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Prahova, Vaslui, Vrancea şi Bucureşti.

În judeţul Prahova, 5 persoane (mama şi 4 copii) au fost surprinse de o viitură. Mama a fost salvată, iar un copil a fost găsit decedat sâmbătă. Tot sâmbătă, au fost găsiţi alţi doi minori, iar pentru cel de-al patrulea copil echipele de pompieri, poliţişti şi jandarmi continuă căutările.

În localitatea Oneşti din judeţul Bacău, o persoană care rămăsese izolată din cauza apelor, a fost salvată la timp şi acum este în afara oricărui pericol, potrivit MAI.

În judeţul Argeş, pe drumul naţional DN 73D pe raza localităţii Boteni s-a produs o alunecare de teren pe aproximativ 200 m liniari, circulaţia fiind deviată pe rute ocolitoare. Pe DN 2B în judeţul Iaşi, la ieşirea din localitatea Budai, circulaţia este îngreunată de apa care se deversează pe carosabil.

În localitatea Vipereşti din judeţul Buzău, autorităţile locale, cu sprijinul MApN, au luat măsuri pentru asigurarea transportului de apă potabilă pentru 200 persoane din cauza întreruperii alimentării cu apă. De asemenea, în localitatea Tisău, autorităţile au transportat alimente şi apă potabilă pentru 12 persoane după ce din cauza ruperii unei punţi pietonale ca urmare a revărsării apelor, accesul către 6 case a fost blocat.

Peste 10.800 de pompieri, poliţişti şi jandarmi acţionează în judeţele aflate sub avertizări şi atenţionări meteorologice şi hidrologice.

Citește și: