32 vizualizări 26 iun 2019

Potrivit IGPR, de joi, peste 180 de poliţişti vor fi delegaţi din teritoriu şi vor acţiona suplimentar faţă de dispozitivul curent, în zona staţiunilor de la Marea Neagră, pentru ca turiştii să-şi petreacă vacanţa în siguranţă.

Astfel, în perioada 27 iunie - 4 septembrie a.c., pe lângă dispozitivul de siguranţă publică asigurat de structurile teritoriale din judeţul Constanţa, vor acţiona poliţişti din ţară, de la formaţiunile de ordine publică, investigaţii criminale şi criminalistică, pentru a acorda sprijin colegilor constănţeni.

Pe durata întregului sezon estival, poliţiştii vor desfăşura activităţi pentru combaterea infracţionalităţii stradale, traficului şi consumului de droguri, prostituţiei şi proxenetismului.

În plus, poliţiştii vor monitoriza permanent stările conflictuale şi persoanele cunoscute cu un comportament social agresiv, pentru a preveni actele de violenţă, inclusiv cea intrafamilială.

De asemenea, vor fi derulate mai multe campanii pentru informarea turiştilor cu privire la prevenirea furturilor din camerele de hotel, din autoturime, de pe plajă, a dispariţiilor de minori şi a prevenirii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

Sfaturilor poliţiştilor:

Indiferent unde vă petreceţi vacanţa, fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute şi nu vă lăudaţi sau nu vă expuneţi bunurile de valoare deoarece, printre amabili şi binevoitori, puteţi întâlni şi persoane rău intenţionate!

Când mergeţi la plaja, luaţi cu dumneavoastră sumele strict necesare pentru cumpărături sau plăţi curente!

Când parcaţi autoturismul, nu lăsaţi în interior genţi sau sacoşe, chiar dacă nu conţin bunuri de valoare, deoarece pot atrage atenţia infractorilor!

Nu lăsaţi copiii să se joace nesupravegheaţi, mai ales în zonele aglomerate! Spuneţi-le copiilor că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră! Nu uitaţi: poliţiştii sunt prietenii copiilor! Învăţaţi-i să apeleze la poliţişti ori de câte ori au nevoie de sprijin!

Citește și: