Laura Cojocaru
3224 vizualizări 28 sep 2018

Într-o demonstraţie de forţă, încurajat de colegii care aclamau înnebuniţi, elevul a distrus tabla din trei încercări. Cel mai probabil liceenii erau în pauză, pentru că în imaginile devenite virale, nu se observă niciun profesor. 

”Chiar nu mai înţeleg, ce aveţi cu ei? Parcă nu ştie tot globul că suntem 100% daci, aşa ne antrenăm noi...”, ”La cum işi tratează şcoala, iţi dai seama ce educaţie şi mentalitate are si ca probabil nu va ajunge prea departe”, scriu utilizatorii Reddit.

Potrivit ultimelor informaţii, totul s-a întâmplat la Colegiul 'Gheorghe Asachi' din Botoşani, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean a deschis o anchetă.

Gabriel Hârtie, inspector general al IŞJ, a declarat că elevii sunt în clasa XI-a, iar o comisie urmează să stabilească gradul de vinovăţie al fiecărui elev.

”Şcoala s-a sesizat încă de ieri, vizavi de acel incident. Există o comisie acolo, se verifică toate aspectele, iar elevii care se fac vinovaţi vor suporta consecinţele regulamentului şcolar. Paguba a fost deja recuperată, din ceea ce ni s-a transmis de la unitate de învăţământ, în sensul că s-a dat comandă de o altă tablă, cheltuielile fiind suportate de cei care au produs-o. Directorii au intrat în posesia acelei filmări care a apărut în spaţiul virtual, nu prea pare o sabie din ceea ce au spus, ci mai degrabă o bucată de fier. Se poartă discuţii cu toţi copiii care au fost în clasă şi se va elucida cazul”, a precizat Gabriel Hârtie, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru Monitorul de Botoşani.

 

Citește și: