Andreea Tobias
9211 vizualizări 14 ian 2019

În noaptea de sâmbătă spre duminică, un tânăr de 25 de ani a fost adus la Secţia de primiri urgenţe a Spitalului din Mediaş, unde a murit ca urmare a rănilor suferite într-o altercaţie dintr-un bar de noapte. Sesizaţi de incident, poliţiştii au avut nevoie de imaginile de pe camerele de supraveghere. În ele, se pot vedea mai mulţi tineri - băieţi şi fete - fugind pe o alee. Unul dintre ei este ajuns din urmă de trei indivizi şi cade la pământ, lovit cu pumnii şi picioarele. În mânile a doi dintre agresori se poate vedea câte un cuţit, cu care unul dintre ei îl loveşte de mai multe ori pe cel căzut.

Din cercetările poliţiştilor, a rezultat că Marius Rusu (30 de ani, recidivist, eliberat la data de 25.05.2018, cu un rest de executat de 777 zile), O.O.I. (38 de ani, cu antecedente penale), A.P. (34 de ani, recidivist, eliberat la data de 13.06.2017, cu un rest 423 zile) s-au dus să se distreze sâmbătă într-un club de noapte din Mediaş.

La un moment dat, când un grup de 10 bărbaţi a intrat local şi s-a oprit lângă masa celor trei, a izbucnit o altercaţie. Pe imaginile camerelor de supraveghere se vede cum nou-veniţii se ceartă cu cei de la masă, apoi se împing şi vor să arunce în ei cui scaunele din club. Când cei trei se ridică de la masă - doi cu câte un cuţit în mână, iar unul cu un ciomag - toată lumea o ia la fugă afară.

”Văzând că Rusu se îndreaptă către ei cu un cuţit, membrii grupului din care făcea parte şi victima, părăsesc clubul şi o iau la fugă către poarta imobilului, aflată la aproximativ 20-30 m depărtare de club, urmăriţi imediat de către R.M., O.O.I., A.P. Victima Andrei Faghiura (25 de ani) alunecă pe zăpadă şi cade la pământ, fiind astfel ajunsă din urmă de către R.M. şi O.O.I., ambii având în mâna dreaptă câte un cuţit. O.O.I. se poziţionează în dreptul capului victimei şi îl loveşte cu piciorul în zona capului de 8 ori. Concomitent cu loviturile aplicate de O.O.I. în zona capului, Marius Rusu loveşte victima aflată la pământ de 11 ori cu cuţitul în zona membrelor inferioare. Acesta este împiedicat să mai lovească în continuare cu cuţitul de către O.O.I., care îl împinge de deasupra victimei, moment în care se dezechilibrează şi cade în zăpadă în apropierea victimei. Imediat după ce R.M. şi O.O.I. încetează să mai lovească victima, apare venind în fugă şi A.P. care se îndreaptă direct către victima aflată la pământ si pe care o loveşte cu pumnii şi cu picioarele tot în zona capului,” se arată într-un comunicat al Parchetului.

Tânărul agresat a murit în urma hemoragiei provocate de loviturile de cuţit care i-au secţionat artera femurală.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea suspecţilor R.M., O.O.I. şi A.P. pentru 24 de ore, pentru omor şi lovire sau alte violenţe, urmând a se emite ordonanţa de punere în mişcare a urmăririi penale şi a se solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu arestarea preventivă a acestora, pentru o perioadă de 30 zile.

Marius Rusu a fost eliberat condiţionat în 2018, în baza recursului compensatoriu, după ce a făcut aproape 10 din cei 13 ani de închisoare la care a fost condamnat pentru două tentative de omor. Ambele comise în acelaşi mod, lovituri de cuţit asupra unor oameni fără apărare.

foto: captura youtube.com

Profitând de crima de la Mediaş, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan atacă din nou coaliţia guvernamentală, pe care o acuză că se ocupă doar de interesele infractorilor.

”Crima de la Mediaş arată din nou natura profund infracţională şi anti-naţională a guvernării PSD-ALDE. De peste doi ani de zile, PNL, USR şi un număr mare de români atrag atenţia cu privire la natura infracţională a acestei guvernări, care, în cel mai clar şi transparent mod cu putinţă, se preocupă doar de interesele hoţilor şi criminalilor. Principala preocupare a guvernării - să scape infractorii de puşcărie, pe Dragnea inclusiv. Acestă guvernare, condusă de un condamnat şi de marionetele sale agăţate în geam la Palatul Victoria este îndreptată împotriva românilor, a ordinii publice şi a statului de drept. Această guvernare confiscată de interesele crimei organizate a ieşit de mult timp din cadrul constituţional şi nu mai are nicio legitimitate în a reprezenta România şi instituţiile sale”, a scris Turcan pe Facebook.

”Recursul compensatoriu arată incapacitatea statului de a rezolva problemele din închisori. În loc să rezolve problemele din penitenciare legate de spaţiile improprii, personalul insuficient şi igiena precară, Guvernul a preferat să elibereze în ultimul an peste 13.000 de deţinuţi, care, conform statisticilor, în peste 80% dintre cazuri vor recidiva. În loc să-i ajute să se integreze în societate după executarea pedepselor, statul a devenit complice la crimă.”

Duminică seara, deputatul PNL Florin Roman anunţa va depune un proiect de lege care prevede că persoanele care comit infracţiuni cu violenţe, crime, tentative de crimă, tâlhărie sau viol să nu mai beneficieze de predeverile Legii privind regimul compensatoriu.

”Aproape 11.000 de infractori au fost eliberaţi mai devreme,” scrie Roman pe Facebook. ”700 s-au reîntors deja în puşcării. Circa 200 de români au căzut victime din nou violenţelor acestor recidivişti, care în libertate au comis crime, tentative de crime, violuri sau tâlhării. Legea regimului compensatoriu, depusă de fostul ministru tehnocrat Raluca Prună, a fost preluată de Tudorel Toader, iar de la 3 zile pe lună s-a ajuns la 6 zile pe lună, la o luna de pedeapsa. Legea PSDragnea a fost votată in parlament in Iunie 2017 de majoritatea PSD-ALDE, cu scopul ca pe lângă hoţi, violatori, criminali şi tâlhari sa scape şi corupţii lor!

 

Citește și: