Laura Petrescu
1432 vizualizări 27 mai 2017

UPDATE: Turista în vârstă de 24 de ani care a căzut, sâmbătă, în prăpastie, pe traseul Jepii Mici, din Munţii Bucegi, a murit, aceasta suferind multiple traumatisme şi fracturi. Medicii au declarat decesul după mai bine de o oră în care tânăra nu a răspuns manevrelor de resuscitare.
Potrivit Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Prahova, turista, în vârstă de 24 de ani, care a căzut într-o prăpastie pe traseul Jepii Mici, a suferit politramatisme care au fost incompatibile cu viaţa.

„Am găsit-o în stop cardio-respirator. Prezenta politraumatisme, un traumatism cranio-cerebral grav, traumatism toracic, fracturi”, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, George Duţă, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Prahova.

Jandarmeria Montană a precizat că turista a căzut de la o înălţime de 50 de metri, în zona Valea Spumoasă.

Salvamontiştii din Buşteni şi echipajele de la Ambulanţa Prahova intervin, sâmbătă, pentru salvarea unei femei căzute în prăpastie, pe traseul Jepii Mici din munţii Bucegi.

Potrivit şefului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, serviciul a fost alertat după ce o femeie a căzut într-o prăpastie.

„Date suplimentare nu avem, nu ştiu dacă mai era cu cineva sau nu. S-a anunţat a fi ceva grav”, a declarat Haiduc.

La rândul său, George Duţă, purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Prahova, a declarat că din primele informaţii femeia este inconştientă.

„Intervenim cu două echipaje, unul fiind de la Ploieşti. Echipajele noastre nu pot ajunge la victimă. Acesta va fi coborâtă de către salvamont. Incidentul a avut loc pe Jepii mici. A fost alertat şi elicopterul care va prelua pacienta de pe stadionul Sinaia”, precizat Duţă.

Traseul Jepii Mici din Munţii Buşteni este deschis turiştilor.

Citește și: