Departamentul Corespondenţi
3580 vizualizări 10 apr 2014

Tânăra din comuna Berca, judeţul Buzău, provenind dintr-o familie numeroasă şi extrem de nevoiaşă şi care a predat Poliţiei un portofel cu aproape 1.000 de lei şi cu acte, găsit pe stradă, spune că nu a avut niciodată asupra sa atâţia bani şi că proprietara bunurilor a recompensat-o cu 15 lei.

Loredana Neagu, în vârstă de 20 de ani, mamă a doi copii, o fetiţă de opt luni şi un băiat de trei ani, şi care trăieşte în condiţii extrem de dificile, a declarat că a găsit portofelul pe stradă şi niciun moment nu s-a gândit că şi-ar putea însuşi suma respectivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tânăra a cărei familie trăieşte din alocaţia copiilor şi din venitul minim garantat spune că a primit drept recompensă de la proprietara portofelului suma de 15 lei şi că nu regretă că a înapoiat suma respectivă.

"Am trecut pe drum şi am văzut portofelul, era desfăcut, l-am luat şi l-am dus la Poliţie, că aşa era normal. Nu eu am muncit pentru acei bani, noi suntem săraci, dar cinstiţi, nu furăm, nu spargem, nu avem altercaţii sau divergenţe cu Poliţia. Suntem la locul nostru. Proprietara s-a bucurat, nu se aştepta la o persoană ca mine, şi nici la altcineva să-i mai dea portofelul. Se uita la mine, după privirea dânsei mi-a mulţumit. Mi-a dat 15 lei. Mi-a mulţumit. Era fericită că cineva a avut inima să-i dea banii înapoi. Erau aproape zece milioane de lei vechi, bani mulţi pentru mine şi la câte nevoi am, îmi foloseau, pentru că-mi fac o cameră. Dar nu erau ai mei", a declarat, joi, tânăra.

La rândul său, mama fetei susţine că, deşi trăiesc în condiţii grele şi muncesc cu ziua pe unde pot, trebuia ca banii să fie restituiţi.

"Cu şase copii trebuia să-i educ mai sever, să nu fure, să nu spargă, să ducă la Poliţie dacă găsesc ceva. Ce să facă la puşcărie? Nu i-am învăţat să fure. Niciodată în casă n-am avut zece milioane, muncim cu ziua, trăim cu alocaţii, cu ajutorul de la primărie, ne descurcăm. Ne mai ducem peste primar să ne ajute, ne mai dă una alta, dar banii nu-i puteam lua, că nu erau ai noştri", a declarat mama tinerei care a predat Poliţiei portofelul cu aproape 1.000 de lei, găsit pe stradă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, comisar şef Florina Crucianu, proprietara portofelului pierdut nu se aştepta să-şi mai găsească banii.

"Imediat după ce tânăra s-a prezentat la poliţie şi a predat banii, colegii au luat legătura cu proprietara, care nu anunţase pierderea. A venit la sediul Poliţiei şi a intrat in posesia portofelului, arătându-şi surprinderea şi mulţumirea faţă de gestul tinerei. Ne-a precizat că nu se aştepta ca documentele şi mai ales banii să-i fie restituiţi", a declarat Crucianu.

Tânăra care a găsit pe pe trotuarul din faţa dispensarului din localitate un portofel cu aproape 1.000 de lei, cu documente şi carduri. locuieşte într-o casă sărăcăcioasă, alături de cei doi copii ai săi, de părinţi şi de cei cinci fraţi, trăind din venitul minim garantat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Buzău, comisar-şef Florina Crucianu, tânăra de 20 de ani a mers la sediul postului comunal de Poliţie şi a predat portofelul în care erau aproape 1.000 de lei, dar şi documente şi mai multe carduri bancare.

"Poliţiştii au constatat că portofelul conţinea documentele de identitate şi carduri pe numele unei femei în vârstă de 37 de ani, din comuna Berca, precum şi suma de 988 de lei", a declarat, miercuri, reprezentantul Poliţiei Buzău, precizând că portofelul cu bani şi documente a fost predat proprietarei, care a recompensat-o pe tânără.

Potrivit autorităţilor locale din comuna Berca, tânăra, Loredana Neagu, provine dintr-o familie de etnie romă, numeroasă, extrem de nevoiaşă, care trăieşte din venitul minim garantat. Singurul din familie care lucrează este tatăl tinerei, care este angajat al societăţii de apă-canal din localitatea Berca, iar ceilalţi muncesc cu ziua, când se iveşte ocazia.

Tânăra Loredana Neagu are doi copii şi cinci fraţi cu vârste cuprinse între 14 şi 28 de ani, locuind cu toţii, alături de părinţi, într-o casă sărăcăcioasă.

Citește și: