Raluca Lazaroi
358 vizualizări 1 nov 2018

Bărbatul rănit în explozia de miercuri după-amiază, dintr-un în bloc din Piatra Neamţ a fost operat de urgenţă la Iaşi, în cursul nopţii de miercuri spre joi, dar starea lui este în continuare foarte gravă, având arsuri pe 65% din suprafaţa corpului.

“Pacientul este în stare gravă, în secţia ATI. Are arsuri pe 65% din suprafaţa corporală. A fost operat de medicii de la chirurgie plastică, este internat în secţia ATI, intubat şi are arsuri pe căile aeriene. Doamna ministru ne-a transmis că a făcut toate demersurile pentru a fi transferat către Belgia. Încă nu avem ora la care se va întâmpla acest lucru şi ceva scris de la spitalul din Belgia, dar în momentul în care vin aceste informaţii va fi transferat” a declarat, pentru corespondentul Mediafax, dr. Dana Cimpoieşu, medic-şef UPU-SMURD şi purtător de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi.

Întrebată de ce nu a fost adus pacientul la Iaşi cu un elicopter SMURD, ci pe cale terestră, Diana Cimpoieşu a spus că s-a luat această decizie deoarece condiţiile meteo nu au permis zborul elicopterului.

“Condiţiile meteo nu au permis zborul elicopterului, iar piloţii au anunţat că nu pot zbura din cauza vremii. Au apărut comentarii, dar atunci când piloţii spun că nu pot zbura, nu se poate” a explicat dr. Dana Cimpoieşu.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au precizat că se fac demersurile ca tânărul să fie transferat, însă totul depinde de starea lui de sănătate.

"Se fac toate demersurile ca să fie transferat în Belgia. Nu se ştie când, (...) depinde de starea lui", a declarat, pentru Mediafax, Oana Grigore, purtător de cuvânt al ministerului Sănătăţii.

Cazul a stârnit controverse între şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, şi cei de la "Corupţia Ucide". Secretarul de stat i-a acuzat pe aceştia că au minţit atunci când au scris că el a fost cel care a cerut o amânare în cazul transferului către Capitală a tânărului rănit în explozia din Neamţ, a cerut să fie retras mesajul, în caz contrar anunţând că îi va acţiona în instanţă. Reprezentanţii Corupţia Ucide au transmis, pe pagina de Facebook a organizaţiei, că tânărul rănit în explozia de la Piatra Neamţ nu a putut fi transferat la unul dintre spitalele din Bucureşti pentru că Raed Arafat ar fi cerut o amânare de 24 de ore a medicilor din acel judeţ pentru că nu există locuri libere.

O explozie urmată de incendiu s-a produs miercuri, într-un bloc din Piatra Neamţ, trei persoane fiind transportate la spital. Bărbatul din apartamentul în care s-a produs explozia urmată de incendiu, miercuri, a fost transferat, în stare gravă, intubat şi ventilat mecanic, la secţia de Arşi a Spitalului din Iaşi. Acesta a reuşit să iasă singur din bloc, iar apoi a leşinat.

Citește și: