107 vizualizări 12 iul 2019

„Pentru experţii de la GRECO, toate cazurile prezentate de Alina Mungiu sunt ca şi inexistente. Pentru ei contează cifrele pe care sistemul le produce, nu modul în care acţionează procuratura asupra cetăţenilor şi impactul asupra vieţii acestora. De asta să deranjeze SIIJ atât de mult? Că nu mai pot fi trecute cu vederea abuzurile unor procurori?”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, vineri, pe Facebook.

Grupul Statelor contra Corupţiei (GRECO) a transmis că România a înregistrat progrese insuficiente în combaterea corupţiei exprimând preocupare privind reformele din sistemul judiciar, în special asupra refuzului Bucureştiului de a desfiinţa Secţia specială de investigare a magistraţilor.

Ulterior, preşedintele Klaus Iohannis a solicitat ca Guvernul să vină cu o iniţiativă legislativă pentru a corecta „aomalia”care este Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), precum şi alte neregularităţi din domeniu, urmând ca dezbaterea să aibă loc în Parlament.

Totodată, Iohannis a afirmat că Executivul PSD-ALDE a primit un nou cartonaş roşu din partea forurilor europene, legat de justiţie, prin rapoartele GRECO, şi spune că în ciuda recomandărilor, Guvernul continuă să emită ordonanţe în domenii importante.

 

Citește și: