Clarice DINU
19927 vizualizări 21 apr 2015

Tatiana Niculescu Bran, purtătoarea de cuvânt a lui Klaus Iohannis, a demisionat. Anunţul a fost făcut printr-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

„Azi, 21 aprilie a.c., m-am retras din funcţia de purtător de cuvânt, de comun acord cu Preşedintele României. Decizia mea a fost motivată de constatarea că în perioada decembrie 2014 - aprilie 2015, colaborarea mea cu presa nu a fost cea pe care aş fi dorit-o. Voi susţine în continuare proiectul de ţară al domnului Preşedinte Klaus Iohannis, indiferent de raporturile mele profesionale cu Administraţia Prezidenţială”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale. 

Într-un interviu acordat gândul, imediat după ce Iohannis i-a propus funcţia de purtător de cuvânt, Tatiana Niculescu Bran, fost jurnalist BBC, susţinea că a acceptat postul „şi pentru colegii din presă”, mica sa „ambiţie” fiind  „să contribui cumva la restaurarea demnităţii şi a jurnalistului şi a credibilităţii presei„

„Pentru mine, instituţia purtătorului de cuvânt nu e atât o funcţie cât o meserie pe care eu sper să o fac bine şi nu mă duc la Cotroceni atât pentru preşedinte – care nu are nevoie de mine să fie un preşedinte bun –, ci mă duc şi pentru colegii din presă. Cunosc foarte bine viaţa unui jurnalist şi ştiu cât de important e să ai ştiri la timp, să ai ştiri adevărate, să ai ştiri verificate, să te şi simţi respectat şi preţuit. Mica mea ambiţie ar fi să contribui cumva la restaurarea demnităţii şi a jurnalistului şi a credibilităţii presei”, susţinea ea, pe 8 decembrie 2014.

Imediat după instalare, Tatiana Niculescu Bran s-a plâns pe Facebook că la Palatul Cotroceni nu există cantină, că „opulenţa unor birouri imense şi întunecate se combină cu starea precară a instalaţiilor sanitare”.

„Pe holuri, doamne în halate au aerul că trebăluiesc de zor. Nişte oameni copleşiţi de respect deschid şi închid uşi. Unde sunt portari ceremonioşi, te-ai aştepta să fie şi pitari, paharnici, medelniceri, stolnici ori cluceri. Dar la Cotroceni nu se mănâncă, deşi angajaţii administraţiei petrec 10-12 ore pe zi la locul de muncă. Nu există cantină, nu există nici măcar un chioşc cu napolitane expirate şi Coca-Cola. În schimb, dacă ţi-e sete, formezi un număr de interior şi cineva soseşte cu o tavă pe care se află o sticlă cu apă şi un pahar. “Permiteţi să mă prezint: sunt cutare (plus grad SPP) şi v-am adus apa. Vă rog să semnaţi acest bon.” Şi semnezi bonul de plată din care rezultă că ai consumat la data de... o sticlă cu apă. Cei care au lucrat prin birourile preşedinţiei de-a lungul a 25 de ani vor fi trăit cu satisfacţie această coregrafie a stăpânirii”, scria ea pe Facebook.

 

Citește și: