Plata taxelor pentru paşaport, permis auto, certificat de înmatriculare, autorizaţii provizorii, pentru plăcuţele de înmatriculare, pentru atribuirea unui număr de înmatriculare auto preferenţial sau pentru păstrarea numărului de înmatriculare se poate face acum şi prin internet banking, informează MAI.

În total, sunt şase modalităţi de plată pentru aceste acte: virament bancar, mandat poştal, la Trezoreria Statului (în Bucureşti sunt 3 puncte de încasare a banilor - Bd. Naţiunile Unite nr. 6-8, Calea 13 Septembrie nr. 226 şi la ghişeele din Şoseaua Pipera nr. 49, de la Serviciul de Înmatriculări şi Permise), direct la ghişeele pentru permise şi înmatriculări (în cazul documentelor care ţin de acestea), la prefectură (în cazul paşapoartelor) sau prin internet banking.

MAI informează că în cazul plăţilor pe internet, verificarea plăţii se va face pe baza informaţiilor trimise de Trezoreria Română, astfel că aceasta poate dura mai mult de 24 de ore. În aceste condiţii, în cazul documentelor care se eliberează în aceeaşi zi în care se depune cererea, autorităţile avertizează cetăţenii să plătească din timp, să vină cu dovada plăţii de pe internet sau să folosească celelalte metode de plată.

„În aceste condiţii, cetăţenii care fac astfel de plăţi vor prezenta, la momentul depunerii cererii de eliberare a documentelor de care au nevoie, dovada plăţii generată la momentul efectuării tranzacţiei, fără certificarea de către bancă”, avertizează MAI.

„Măsura este provizorie până ce Trezoreria Română va dezvolta sistemul informatic necesar validării plăţilor efectuate direct de către funcţionarii de la ghişeu”, mai informează MAI.

Citește și: