22 vizualizări 30 oct 2008

Poliţiştii au dat amenzi de peste 400.000 lei, în urma unei acţiuni de verificare a taximetriştilor din Bucureşti. Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei (BPR), în colaborare cu reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale de profil, au organizat, în perioada 27-30 octombrie, o acţiune de verificare şi control al transporturilor publice de persoane, în urma sesizărilor referitoare la calitatea serviciilor oferite de aceştia, cât şi pentru a combate ilegalităţile din acest domeniu.

În această perioadă au fost verificate peste 300 de taximetre, fiind aplicate 127 de amenzi pentru lipsa documentelor, refuzul de a efectua cursele solicitate de clienţi, opriri şi staţionări ilegale sau practicarea de tarife nedeclarate.

De asemenea, au fost prinşi în flagrant 12 taximetrişti „pirat”. Potrivit comisarului-şef Călin Lupşa, de la BPR, poliţiştii au identificat ca zone de risc pentru clienţi Gara de Nord, Gara de Est, zona centrală, arterele care fac legătura dintre Bucureşti şi localităţile limitrofe, unde au fost făcute cele mai multe sesizări, fiind reclamaţi taximetriştii care încearcă să păcălească persoane, mai ales persoanele venite din provincie.

Citește și: