Andrei Luca POPESCU
5717 vizualizări 10 mar 2015

Poliţiştii bucureşteni au reţinut luni seară un bărbat de 35 de ani, bănuit că este cel care a agresat-o sexual pe o tânără de 23 de ani, în noaptea de 28 februarie, pe un câmp de lângă Lacul Morii din Capitală. Bărbatul, care nu mai activează ca taximetrist după momentul agresiunii sexuale, nu era şofer la firma Speed Taxi, aşa cum a acuzat tânăra agresată, spun poliţiştii.

Taximetristul a plecat de la firma de taximetrie unde lucra chiar a doua zi după agresiunea sexuală, el fiind angajat la momentul respectiv la o firmă care are o siglă colorată asemănător cu cea a Speed Taxi, al cărei nume începe tot cu S, au explicat pentru gândul surse din Poliţie.

Poliţiştii l-au audiat pe taximetrist şi au reuşit să recupereze telefonul mobil, geanta şi o parte din bunurile aflate în ea, pe care bărbatul le furase de la tânără, în noaptea agresiunii.

„Precizăm că din anchetă a rezultat că bărbatul, la momentul incriminat, activa ca taximetrist la o altă firmă decât la cea la care s-a făcut referire în plângerea persoanei vătămate”, informează Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă.

Taximetristul este cercetat în continuare pentru tâlhărie şi agresiune sexuală, cazul urmând să fie instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 6.

Studenta de 23 de ani a luat taxiul din faţa magazinului Unirea şi a fost dusă cu forţa pe un teren viran din apropierea lacului Ciurel, unde taximetristul respectiv a a vrut să o violeze şi i-a furat telefonul, geanta şi actele. Agresiunea a avut loc în data de 28 februarie, la ora 03.40 - 03.50 dimineaţa.

Reprezentanţii Speed Taxi au avut o reacţie care a stârnit critici, după acest incident. Firma a arătat, într-un comunicat de presă, că clienţii agresaţi sau care au o reclamaţie de făcut ar trebui să apeleze mai întâi la dispeceratul firmei.

„Nu excludem varianta ca această Scrisoare (cazul tinerei agresate, relatat pe internet - n.r) să fie o încercare nedeontologică de deteriorare şi defăimare a imaginii SPEED TAXI în faţa consumatorilor, cel puţin până la proba contrară”, a mai precizat compania.


 

Citește și: