Raluca Lazaroi
10882 vizualizări 5 dec 2018

Un bărbat din Bistriţa s-a aruncat de la etajul patru, încercând să se sinucidă, după  ce a improvizat o instalaţie explozivă pentru a arunca în aer apartamentul în momentul în care pe uşă ar fi intrat fiica sau concubina sa. Acesta lucra în Armată, iar iubita sa, în Poliţie.

Bărbatul are 50 de ani şi este din Bucureşti. Era militar şi locuia în chirie, împreună cu concubina de 43 de ani şi cu fiica lor în vârstă de 17 ani. Pentru că femeia intenţiona să-l părăsească, el şi-a pus în gând să se răzbune.

Miercuri, cele două s-au întors acasă dintr-o vacanţă. În momentul în care s-au apropiat de bloc, bărbatul s-a aruncat de la etajul patru al apartamentului în care locuiau, strigând “Adio iubito!”

Panicată, fiica celor doi a încercat să intre în apartament, însă nu a putut deschide uşa. După ce a forţat-o, a observat nişte fire întinse pe jos, şi-a dat seama de faptul că ceva nu este în regulă şi a încercat să fugă. Câteva clipe mai târziu, apartamentul a explodat.

Din cauza suflului exploziei, un pompier, concubina bărbatului şi o femeia însărcinată aflată lângă bloc au fost răniţi de bucăţile de sticlă şi de tencuială împrăştiate. Fata a reuşit să scape nevătămată din explozia pusă la cale de tatăl ei pentru a se răzbuna.

“În urma incidentului petrecut în această după-amiază, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa au ajuns trei persoane: un bărbat de 50 de ani, în stare critică, cu fracturi toraco-abdominale şi de bazin şi cu o leziune a pancreasului în urma căderii de la înălţime, în şoc hemoragic, în comă profundă, intubat; un bărbat de 30 de ani, surprins de suflul exploziei din blocul de locuinţe, cu fractură craniană, hematom epidural, contuzii şi plăgi, în stare stabilă, urmând a fi consultat de medicul neurochirurg şi o femeie de 43 de ani, de asemenea surprinsă de suflul exploziei, cu multiple plăgi şi o contuzie la genunchiul drept, conştientă, stabilă hemodinamic şi respirator. Cei trei pacienţi se află în curs de investigaţii şi tratament”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Camelia Strugari.

“Din primele date, se pare că ar fi vorba despre o acţiune intenţionată, iar în urma căzăturii, bărbatul de 50 de ani, din Bucureşti a fost grav rănit. Ulterior, în apartamentul din care s-ar fi aruncat bărbatul a avut loc o explozie, în urma căreia trei persoane au fost rănitel”, a confirmat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Crina Sârb.

Deşi geamurile blocului s-au făcut ţăndări, structura de rezistenţă nu a fost afectată, nefiind necesară evacuarea imobilului. Compania care se ocupă cu distribuţia gazului a oprit alimentarea blocului până în momentul în care vor putea remedia defecţiunile apărute din cauza exploziei.

În cursul nopţii, sinucigaşul a murit în spital. ”Era în şoc hemoragic, în comă profundă şi a fost intubat, însă a decedat,” a declarat Camelia Strugari.

 

Citește și: