Maria MANOLIU
786 vizualizări 29 nov 2011

La Aeroportul Bănesa, în corpul C, în locul unei foste firme de curierat, se va deschide un terminal de aviaţie generală şi business. Lucrările care au început în luna noiembrie urmează să fie finalizate la sfârşitul lui decembrie, iar din primăvara viitoare cursele low-cost vor zbura şi ateriza de pe aeroportul Otopeni.

Acum sunt în plină desfăşurare lucrările de amenajare pe o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 1.500 de metri. Parterul va fi destinat fluxurilor de călători, iar la etaj va fi o zonă multifuncţională. Compartimentarea nivelului superior va cuprinde sală de consiliu pentru întâlniri de afaceri, zonă de relaxare şi discuţii informale, sală pentru prezentări şi un spaţiu pentru organizarea conferinţelor de presă.

Investiţia se ridică la 2,4 milioane de euro, iar ministrul Transporturilor Anca Boagiu promite că "se vor folosi materiale de cea mai bună calitate. Sunt mulţumită de stadiul lucrărilor. La început toată lumea era sceptică. Era momentul să-i redăm destinaţia iniţială. Au lansat zvonuri că se mută cursele low-cost pe Otopeni ca să poată să crească preţul biletelor. Nu voi tolera aşa ceva".

Simulare de zbor cu elicopterul şi avion Boeing

Două cămăruţe de doi pe doi, despărţite de un perete de rigips. Înăuntru, scaunele piloţilor şi pupitrele de zbor. În faţă, pe un perete concav se vede când pista aeroportului când forme de relief sau nori. Pe aceste simulatoare viitorii piloţi se antrenează pentru cazuri deosebite cum ar fi incediu la un motor, căderi de echipamente, aterizare fără nici un motor sau atunci când nu se deschide trenul de aterizare. Harta de zbor este o imagine simulată adaptată relifefului din România.

"Noi pregătim piloţii pentru cazuri speciale, de supravieţuire. Obligaţia piloţilor este să decupleze sistemele avariate, să menţină aparatul în zbor şi să remedieze defecţiunea", a explicat Sorin Roşca, director în cadrul Şcolii Superioare de Aviaţie. În faţa ministrului Boagiu s-a simulat un zbor cu incediu la motor. Piloţii s-au descurcat cu precizie, au stins incendiul , au identificat perechile de lumini albe şi galbene, au dus elicopterul la o altitudine de 1.000 de picioare şi au aterizat cu succes pe una din pistele aeroprtului. O simulare similară a avut loc şi pentru un avion Boeing.

Ministrul Boagiu: "În primul mandat am luat un simulator, acum avem trei"

Ministrul Transporturilor s-a mândrit cu simulatoarele susţinând "că astfel de centre sunt puţine în Europa. O oră de zbor costă 1.800 de euro, iar o oră pe simulator reduce costurile la doar 100 de euro. Investiţia a fost de 325.000 de euro. În primul mandat am luat un simulator, acum avem trei", a declarat ministrul Anca Boagiu.

Finalizarea autostrăzii Bucureşti -Ploieşti se amână

După atâtea succese, ministrul a recunoscut şi un insucces: Autostrada Bucureşti - Ploieşti, tronsonul care pleacă de la Moara Vlăsiei la Ploieşti, nu va fi gata până la sfîrşitul anului.
"Ah autostrăzile, coşmarul vieţii mele. Am o presimţire că nu vor fi respectate termenele, cu consecinţele de rigoare. Pe data de 15 decembrie se va face bilanţul şi voi aplica sancţini de 0,05 la sută pe zi celor care nu şi-au făcut treaba", a mai spus ministrul Transporturilor. Vizita la Aeroportul Băneasa s-a înceheiat cu flori, poziţii de drepţi, zâmbete şi pupatul mâinii.

Citește și: