Ana Petrescu
64 vizualizări 23 apr 2019

„Doamna ministru, stimaţi profesori, dragi elevi onorată asistenţă, mă bucur să găzduim astăzi evenimentul de lansare a proiectului «Creator de Educaţie» care face parte din strategia noastră de promovare a educaţiei de calitate orientată spre dezvoltarea armonioasă a copiilor noştri. Educaţia este o prioritate a guvernului PSD – ALDE alături de sănătate. Acţionăm pe mai multe planuri pentru a creşte accesul copiilor la educaţie de calitate. Am mărit bugetul pentru educaţie cu aproape 47% în acest an, am majorat considerabil salariile cadrelor didactice ca modalitate de apreciere a muncii de dascăl, susţinem proiecte de investiţii în şcoala românească de la creşe şi grădiniţe până la universităţi. Toate deciziile pentru îmbunătăţirea sistemului de învăţământ le luăm în consultare cu partenerii sociali, sindicate, asociaţii ale profesorilor, studenţilor şi elevilor pentru că am convingerea că cele mai bune decizii sunt luate prin dialog deschis. O componentă esenţială pentru educaţie de calitate este reprezentată de omul de la catedră, model pentru generaţiile pe care le formează şi cărora le transmite nu doar învăţătură ci şi lecţii de viaţă şi le formează caracterul. Profesia de dascăl este vocaţie, implicare neobosită şi dedicare”, a afirmat Viorica Dăncilă, la evenimentul de lansare a unei iniţiative de creştere a calităţii sistemului educaţional, marţi, la Palatul Victoria.

Şeful Executivului a adăugat că proiectul este relizat ca o platformă on-line modernă şi este un instrument prin care profesorii pot face schimb de bune practici.

„A fi educator, învăţător sau profesor înseamnă că tu însuşi să înveţi zi de zi şi să ţii pasul cu noi metode de predare mai atractive şi mai apropriate de copii şi de tineri. Proiectul «Creator de Educaţie» este conceput şi realizat ca o platformă modernă, online prin intermediul căreia dascălii pot face schimb de bune practici, demne de urmat de colegii lor, participând astfel activ la dezvoltarea competenţelor profesionale şi la susţinerea unui sistem de învăţământ inovator. Cred în beneficiile acestui proiect, în primul rând pentru copii şi tineri care prin metode creative, personalizate vor avea un proces de învăţare mult mai plăcut şi mai facil. Vor fi încurajaţi să urmeze cursurile şi să nu abandoneze şcoala. Apoi pentru educatori învăţători şi profesori acest proiect va contribui la recunoaşterea muncii lor, la punerea în valoare şi promovarea ideilor bune pe care le aplică la clasă şi reprezintă o sursă de inspiraţie pentru alţi dascăli. O felicit pe doamna ministru Andronescu şi echipa Ministerului Educaţiei pentru acest proiect. Doresc mult succes tuturor şi am convingerea că acest proiect va genera idei şi metode creative de predare de care să beneficieze cât mai mulţi elevi”, a conchis Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a participat, marţi, la evenimentul de lansare a unei iniţiative de creştere a calităţii sistemului educaţional, alături de ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu.

 

Citește și: