Andreea Smerea
171 vizualizări 19 mai 2019

„La începutul acestui an, Ministerul Justiţiei a iniţiat procedura de achiziţie publică a unui număr de 241 de autoturisme, necesare pentru dotarea fiecărei instanţe de judecată, precum şi a aparatului propriu (233 autoturisme pentru instanţe şi 8 pentru aparatul propriu din MJ)’’, precizează Tudorel Toader, pe Facebook.

Potrivit fostului ministru, parcul auto al instanţelor şi al Ministerului Justiţiei se află într-o stare avansată de deteriorare.

„Parcul auto al instanţelor judecătoreşti şi al Ministerului Justiţiei are un grad avansat de uzură. La momentul demarării procedurii, a fost luat în considerare faptul că din totalul de 373 de autoturisme, 260 au o vechime de cel puţin 10 ani. Unele dintre autoturismele instanţelor de judecată sunt din anul 2000, altele sunt în stare de nefuncţionare, în timp ce unele instanţe nu au nici un autoturism. Întreţinerea acestora necesită costuri ridicate şi este necesară înlocuirea cu unele noi’’, mai transmite Tudorel Toader.

Tudorel Toader mai spune că primele 60 de autoturisme au fost livrate vineri, urmând ca în decurs de o săptămână să fie distribuite toate cele 241 de autoturisme din obiectivul pentru care s-a angajat în timpul mandatului său.

Liderii PSD au decis pe 17 aprilie, în şedinţa CEx, retragerea sprijinului politic pentru ministrul Justiţiei. Social democraţii au fost nemulţumiţi de faptul că ministrul Tudorel Toader nu a făcut posibilă aplicarea articolelor din codurile penale care au fost considerate constituţionale. Ulterior retragerii sprijinului, Tudorel Toader a purtat o discuţie cu premierul, Viorica Dancila, care i-a sugerat să ia în calcul varianta demisiei, care avea să faciliteze instalarea unui nou ministru al Justiţiei. În urma acestei discuţii, ministrul Justiţiei a demisionat în seara zilei de 18 aprilie.

Foto: Tudorel Toader/ Facebook

Citește și: