Firuta Flutur
865 vizualizări 10 apr 2019

„În România avem 2.060 de procurori care au medie de vârstă sub 40 de ani, adică media e aproape cât vechimea în procuratură a domnului Lazăr. Mai înseamnă că din cei 2.060 de procurori avem unii de bună credinţă care vor să desfăşoare activitate managerială la nivelul Parchetului General. Mai înseamnă că e vremea unei schimbări, aducerii unei alte generaţii, mentalităţi la nivelul Ministerului Public. Să nu ne imaginăm că unii sunt buni pentru toate funcţiile de conducere la Ministerului Public, iar alţii nu sunt buni deloc", a declarat Tudorel Toader, la România Tv.

Ministrul Justiţiei a reiterat ideea conform căreia niciunul dintre candidaţii înscrişi nu s-a potrivit cu profilul procurorului general.

„După modul în care au răspuns la întrebări, cum s-au prezentat, niciunul dintre candidaţi nu are profilul procurorului general european, modern, fără un trecut pătat şi care pot să dinamizeze activitatea Ministerului Public. Noi nu avem o prevedere care să spună cine a candidat o dată şi a fost respins nu mai poate candida a doua oară. Dacă săptămâna viitoare sau peste două săptămâni avem un nou interviu de selecţie îl voi înteba ce s-a întâmplat în plus ca să convingă Comisia că are vocaţie şi toate atributele procurorului general", a completat Toader.

Ministerul Justiţiei a anunţat, printr-un anunţ postat pe site, că niciun candidat nu a fost selectat pentru funcţia de procuror general al României, astfel că procedura va fi reluată. Interviurile au fost susţinute miercuri de către cei patru candidaţi, respectiv actualul procuror general Augustin Lazăr, procurorul DIICOT Marian Drilea, fostul şef DIIOCT Daniel Horodniceanu şi fosta adjunctă a Laurei Codruţa Kovesi, procurorul Gabriela Scutea.

Citește și: