Firuta Flutur
330 vizualizări 6 apr 2019

„Simple precizări ! Sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunţate în controlul a posteriori, faţă de o normî juridică în vigoare. Nu sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunţate în controlul a priori, faţă de proiecte de lege", a scris, pe Facebook, ministrul Justiţiei.

Afirmaţiile vin în contextul în care ministerul Justiţiei a trimis spre avizare un proiect de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală, precum şi un proiect privind completurile de 5 judecători ale instanţei supreme, însă acestea nu au intrat, până acum, în şedinţa de Guvern. Potrivit proiectului referitor la completurile de judecători, intrat în posesia MEDIAFAX, condamnaţii care au sentinţe definitive pronunţate de completurile de 5 constituite la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începând cu 2014 pot depune contestaţie în anulare şi dacă au ieşit din termenul legal de 30 de zile.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că probabil ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va da ordonanţă de urgenţă pentru modificarea codurilor penale, el fiind „factorul cheie” în procedura de punere în acord a articolelor din Codul penal şi Codul de procedură penală cu deciziile CCR.

 

Citește și: