Ana Petrescu
85 vizualizări 23 apr 2019

„Altă simplă precizare! Despre «ordonanţa pe achiziţii». MJ avizează, sub aspectele de legalitate, proiectele de acte normative iniţiate de către alte ministere. MJ nu iniţiază şi nu elaborează proiecte de acte normative în locul altor ministere. În eviden'ele MJ nu figurează un proiect trimis spre AVIZARE conform dispoziţiilor art. 20 alin. (7) din HG 561/2009, referitor la «ordonanţa pe achiziţii». În faza de prealabilă, de consultare interinstituţională, MJ a transmis o serie de propuneri si observaţii, referitoare la un proiect OUG pentru modificarea şi completarea unor acte normative printre care şi legislaţia din domeniul achiziţiilor publice. Prin adresa MJ nu a fost solicitat avizul CSAT”, a scris Tudorel Toader, marţi, pe Facebook.

„Luând în considerare intervenţiile asupra unor acte normative care transpun directive ale Uniunii Europene (art. II – V din proiect), în temeiul art. 2 pct. 37 din H.G. nr. 16/2017, a fost menţionată necesitatea obţinerii avizului Ministerului Afacerilor Externe şi a Ministrului Delegat pentru Afaceri Europene”, a completat Toader.

Reacţia ministrului demisionar al Justiţiei vine după ce Răzvan Cuc a declarat duminică, la Târgu Jiu, că a lansat ordonanţa pe achiziţii, însă a primit 17 pagini de observaţii de la Ministerul Justiţiei, printre care şi aceea de a obţine un aviz de la Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). „O aberaţie!”, spune ministrul.

Potrivit ministrului Transporturilor, observaţiile de la Ministerul Justiţiei au venit miercuri după-amiaza. El a adăugat că aşteaptă o discuţie cu noul ministru al Justiţiei, deoarece, după lansarea ordonanţei privind achiziţiile, a primit de la MJ observaţii pe 17 pagini.

Ministrul demisionar al Justiţiei Tudorel Toader a scris sâmbătă, pe pagina sa de socializare, că ministerul condus de el nu a întârziat şi nici nu a blocat vreo procedură de avizare a actelor normative.

Liderii PSD au decis, miercuri, retragerea sprijinului politic pentru ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. După mai multe întâlniri cu premierul Dăncilă şi trimiterea la Cotroceni a propunerii de revocare, Toader şi-a postat, joi seară, demisia pe pagina de Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat deja că va lua o decizie săptămâna aceasta.

Citește și: