Laura Mitran - Mediafax
2209 vizualizări 22 iun 2013

Patru puncte de colectare selectivă cu tomberoane subterane au fost inaugurate sâmbătă în Sectorul 3 din Capitală, înlocuind vechile containere de la scările blocurilor, primarul Robert Negoiţă propunând-şi să introducă noul sistem în tot sectorul în decurs de un an.

Primăria Sectorului 3, în parteneriat cu Rosal, a implementat, sâmbătă, în premieră în Bucureşti, sistemul subteran de colectare selectivă, potrivit unui comunicat al instituţiei.

"Aceste pubele noi de colectare a deşeurilor rezolvă toate problemele pe care containerele vechi le creaseră. Mă refer la împrăştierea gunoiului, degradarea deşeurilor biologice, dar şi aspectul inestetic. Ne dorim ca în decurs de un an sa înlocuim toate containerele vechi cu pubele noi", a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă.

Directorul Rosal Bogdan Niculescu a precizat pentru MEDIAFAX că au fost înlocuite vechile containere de la trei scări ale unui bloc de pe Aleea Barajul Dunării, iar un alt punct de colectare cu containere subterane a fost amenajat pe Strada Murgeni. În fiecare punct au fost amplasate câte patru containere, pentru deşeurile reciclabile şi pentru cele menajere, pe o platformă care este coborâtă în subteran şi ridicată la suprafaţă printr-un sistem acţionat de maşina care transportă gunoiul.

Prin înlocuirea vechilor containere de la scările de bloc cu cele subterane, s-au creat şi noi locuri de parcare, a mai arătat Niculescu.

Acesta a mai spus că au fost identificate 380 de locuri în Sectorul 3 unde ar putea fi implementat acest sistem.

Reprezentanţii primăriei au mai arătat că aceste containere subterane nu permit împrăştierea gunoiului de către oameni sau animale, răspândirea mirosurilor neplăcute şi, în plus, sunt protejate de intemperii şi de riscul incendierii, reducându-se costurile de mentenanţă.

Citește și: