Andreea Smerea
2139 vizualizări 7 aug 2019

Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că procurorii care anchetează cazul crimelor din Caracal vor să sesizeze Baroul Bucureşti în privinţa avocatului Tonel Pop, care reprezintă familia Luizei.

Avocatul ar fi făcut mai multe fotografii în câmpul infracţional (casa lui Gheorghe Dincă) cercetat de anchetatori şi şi-ar fi făcut şi un selfie, îmbrăcat în combinezon. Ulterior, acesta a fost îndepărtat de la cercetări.

Pe de altă parte, avocatul Tonel Pop a declarat jurnaliştilor că procurorul de caz nu îi mai permite accesul la anchetă pentru că anchetatorii nu vor ca acesta să anunţe în presă detaliile.

Pop a mai spus că a rugat un anchetator să îi facă o singură fotografie în cort, departe de spaţiul unde se efectuau percheziţii, iar faptul că nu i se mai permite accesul la anchetă nu are legătură cu poza.

„Am cerut şefului criminaliştilor de aici să-mi facă o fotografie cu combinizonul pentru că era haios au făcut o fotografie în faţa prelatei. Cu combinezonul.(...) Pentru că era haios. Dânşii au făcut o poză pe o prelată. Nu se vede nicio frunză. (...) Era haioasă cu combinezonul cu toate, cu mănuşi şi am vrut să fac o poză cu acel costum deosebit. Acea fotografie nu e în câmpul delimitat, ci e la corp. Eram la 30 de metri, nu în câmpul infracţional. Au găsit un pretext, pretextul a fost înainte de a face poza, nu are legătură una cu alta. (...) Am şters, au şters şi dânşii, a fost un pretext”, a explicat Tonel Pop.

Totodată, apărătorul a mai spus că nu mai are voie să participe la anchetă pentru că procurorii nu vor ca acesta să ştie cum decurge urmărirea penală: „Nu le convine ce spun despre dumnealor, nu le convine să ştie nimeni ce fac, ce nu fac sau fac prost”.

Citește și: