Diana MARCU
1076 vizualizări 22 dec 2013

Ştiri de interes public sau ştiri care au stârnit interesul publicului: la finalul fiecărei zile, editorii gândul vă propun TOP 5 ŞTIRI, o oglindă a ştirilor de peste zi.

ŞTIRILE ZILEI de duminică, 22 decembrie

1. Dimineaţa a debutat cu un accident în lanţ, în judeţul Alba, pe autostrada Sibiu-Orăştie, pe sensul Sebeş - Cunţa, în care au fost implicate 31 de autovehicule, potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române. Traficul rutier a fost întrerupt ore bune pe A1, iar administratorul drumului (CNADNR) a fost amendat întrucât a intervenit târziu pentru a împrăştia material antiderapant, în condiţiile în care era polei.

2. La Bucureşti, în acest timp, şeful de la Sănătate, Eugen Nicolăescu a prezentat noul pachet de bază şi noua listă de medicamente compensate. Totodată, a anunţat că din 2014 operaţia de cezariană la cerere nu va mai fi decontată.

3. Fără a se declara un susţinător al introducerii pedepsei cu moartea, omul de afaceri Ion Ţiriac admite totuşi că „s-ar gândi” la o astfel de soluţie în cazul recidiviştilor periculoşi, condamnaţi pentru infracţiuni grave cum ar fi cele de pedofilie. Ce spune despre greşeala făcută de Ion Iliescu, dar şi despre şansele lui Mugur Isărescu la preşedinţia României, citiţi aici.

4. Pe plan extern, campania anti-imigraţie se intensifică la Londra. Marea Britanie vrea să impună „zone de protecţie” împotriva cerşetorilor din România şi Bulgaria. Măsura vine în contextul în care, o dată cu ridicarea restricţiilor pe piaţa de muncă la 1 ianuarie 2014, britanicii se aşteaptă la un nou val de migranţi români şi bulgari, dar şi de romi veniţi să cerşească sau să fure.

5. Seara se încheie cu un anunţ făcut de Loteria Româna. Premiul cel mare la LOTO 6 din 49 a fost câştigat. Care sunt numerele câştigătoare vedeţi aici.

 

ŞTIRI - ULTIMELE ŞTIRI şi ŞTIRI DE ULTIMĂ ORĂ, pe GÂNDUL.INFO

Citește și: