470 vizualizări 21 dec 2013

Ştiri de interes public sau ştiri care au stârnit interesul publicului: la finalul fiecărei zile, editorii gândul vă propun TOP 5 ŞTIRI, o oglindă a ştirilor de peste zi.

ŞTIRILE ZILEI de sâmbătă, 21 decembrie

1. Aproape 3,000 de persoane au participat la un miting în Bucureşti, organizat pe reţelele de socializare pentru comemorarea victimelor de la Revoluţia din 1989. Manifestaţia, în timpul căreia centrul Bucureştiului a fost blocat, s-a transformat într-un protest faţă de Guvern şi faţă de modificările aduse noului Cod Penal. 

2. Ziua de 21 decembrie a fost cea mai scurtă zi din an. Sâmbătă, durata zilei a avut valoarea minimă din an, de 8 ore şi 50 minute, iar durata nopţii, valoarea maximă, de 16 ore şi 10 minute. Mai multe despre solstiţiul de iarnă, care marchează începutul iernii astronomice, aici.

3. Tot sâmbă, am aflat povestea unei comune care pare la prima vedere ca oricare alta. Asta doar în aparenţă, pentru că, în ultimii ani, cel puţin, comuna Laloşu aflată la graniţa judeţelor Vâlcea şi Olt a tot ieşit în evidenţă prin sărăcie. Recent, primarul a vândut fostul autobuz al comunei pentru a plăti salariile restante ale angajaţilor.

4. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a făcut o declaraţie care stârneşte îngrijorare: exodul medicilor din România continuă, însă există şi cazuri în care cei care vor să se întoarcă din străinătate, după ce s-au specializat, "nu sunt primiţi uşor, deoarece, poate deranjează".

5. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a spus că şoferii ar putea circula pe primul pod al pasajului Mihai Bravu - Splaiul Unirii "undeva în martie 2014", dacă vremea va permite buna desfăşurare a lucrărilor.

ŞTIRI - ULTIMELE ŞTIRI şi ŞTIRI DE ULTIMĂ ORĂ, pe GÂNDUL.INFO

Citește și: