Gandul.info
Mihaela STOICA
1111 vizualizări 14 ian 2014

Ştiri de interes public sau ştiri care au stârnit interesul publicului: la finalul fiecărei zile, editorii gândul vă propun TOP 5 ŞTIRI, o oglindă a ştirilor de peste zi.

1. La trei zile de la vizita Victoriei Nuland în România, preşedintele Traian Băsescu a ieşit public pentru a ”traduce” mesajul transmis de emisarul lui Obama în România. În formulare prezidenţială: România se află pe marginea prăpastiei, riscă să fie izolată, partenerii săi punând sub semnul întrebării statul de drept, şubrezit de actuala majoritate USL în frunte cu Victor Ponta şi Crin Antonescu, prin atacurile susţinute la adresa justiţiei.

2. Premierul Victor Ponta a declarat că a discutat cu preşedintele PE, Martin Schulz, pentru a lămuri situaţia declanşată de declaraţiile lui Elmar Brok şi că din discuţie a înţeles că acesta nu se referea la amprentarea tuturor românilor, astfel că şi reacţia sa a fost nefericită.

3. Conturile liceului teoretic cu predare în limba română Lucian Blaga de la Tiraspol au fost blocate, a anunţat luni directorul instituţiei. Drept urmare, Traian Băsescu cere misiunii OSCE în R.Moldova să intervină pentru accesul elevilor la predare în română.

4. Agenţia Europeană a Medicamentului recomandă retragerea a două medicamente comercializate în România

5. A fost lansată o nouă bancnotă de 10 euro, care va intra în circulaţie pe 23 septembrie 2014 şi care va fi mai greu de contrafăcut, datorită tehnologiilor folosite pentru realizarea ei, şi va fi mai durabilă. Cum arată.

ŞTIRI - ULTIMELE ŞTIRI şi ŞTIRI DE ULTIMĂ ORĂ, pe GÂNDUL.INFO

Citește și: