Laura Cojocaru
6457 vizualizări 11 feb 2019

Doi români şi trei nigerieni au fost arestaţi în Cambogia, pentru trafic de droguri. Narcis-Manuel Olaru a fost prins cu cinci kilograme de metamfetamină în aeroportul tranzitat de turişti, din apropierea templelor de la Angkor Wat. În momentul în care Olaru a fost prins, el le-a povestit poliţiştilor despre cei patru complici ai săi, printre care şi românul Lixandru Vasile Nicolae. Potrivit poliţiei din Cambodgia, drogurile proveneau din Laos şi urmau să fie vândute în Noua Zeelandă, unde traficanţii ar fi putut obţine 50.000 de dolari pe un kilogram. 

Responsabilul pentru lupta antidrog din Cambodgia, Mok Chito a declarat că a fost informat despre încercarea unor traficanţi să transporte 5 kilograme de droguri cu avionul. El a adăugat că infractorii au fost prinşi în urma unei anchete care a durat o lună şi a avut sprijinul autorităţilor japoneze. „Prinderea celor cinci, relevă existenţa unei întregi bande de traficanţi în Cambodgia”, susţine Chito.

Cei cinci traficanţi au fost trimişi la departamentul care se ocupă cu imigranţii şi aşteaptă procedura judiciară. Cel mai probabil românii şi nigerienii vor primi o pedeapsă de zeci de ani de închisoare.

„Nu uitaţi că aceşti oameni sunt criminali puri, care distribuie pe piaţă unul dintre cele mai periculoase droguri. Pot otrăvi copiii, adolescenţii, adulţii, străinii, şi toate acestea pentru îmbogăţirea lor”, transmite poliţia din Cambodgia. Îi aşteaptă o viaţă grea pe cei cinci traficanţi, pentru ca penitenciarele din Cambodgia au condiţii extrem de precare, scrie Cambodgemag.

Foto: Poliţia Naţională din Cambodgia

Citește și: