490 vizualizări 16 ian 2020

Timişoara: Cercetări pentru ucidere din culpă în cazul celor 4 copii care au murit arşi de vii

Poliţiştii fac cercetări pentru ucidere din culpă şi distrugere în cazul celor 4 copii care au murit la Timişoara arşi de vii, în urma unui incendiu în locuinţă.

Poliţiştii timişeni spun că ancheta este în fază incipientă, dar fac cercetări pentru ucidere din culpă şi distrugere.

„S-a constituit echipa de cercetare la faţa locului, iar împreună cu pompierii se vor analiza toate împrejurările care au dus la producerea tragediei”, spun poliţiştii.

De asemenea, a fost sesizată şi Protecţia Copilului.

Pompierii din Timiş au intervenit în noaptea de miercuri spre joi pentru lichidarea unui incendiu la o casă cu 2 apartamente din Timişoara. Patru copii au fost găsiţi arşi de vii, iar 3 adulţi şi un adolescent de 14 ani au fost duşi la spital. Surse locale au declarat că cel mai mic dintre copii avea doar 4 luni şi că părinţii nu erau acasă.

ŞTIRE INIŢIALĂ. Potrivit ISU Timiş, pompierii au fost chemaţi pentru lichidarea unui incendiu la o casă cu 2 apartamente pe strada Memorandului din Timişoara.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta într-o cameră şi pe holul locuinţei cu o degajare mare de fum.

În cele 2 apartamente locuiau 9 persoane, 4 adulţi şi 5 copii.

Cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care 3 adulţi şi un adolescent de 14 ani au fost duşi la spital, iar un adult a primit îngrijiri la faţa locului, însă a refuzat transportul la spital.

Echipele de căutare - salvare au căutat victime după stingerea flăcărilor şi au găsit patru copii arşi de vii.

Surse locale spun că cel mai mic dintre aceştia avea doar 4 luni şi că părinţii nu erau acasă. Din casă a reuşit să iasă doar adolescentul de 14 ani.

Prima ipoteză este că focul a izbucnit de la sobă.

foto: Facebook

Alexandra, Andrei, Antonia şi Adrian au murit arşi de vii în casă / Părinţii, plecaţi după alcool

Nenorocirea s-a petrecut în cartierul timişorean Elisabetin. Copiii au fost lăsaţi nesupravegheaţi de părinţi şi casa a fost curpinsă de flăcări. Singurul supravieţuitor, băiatul cel mai mare al familiei, de 14 ani, lăsat să aibă grijă de cei mici.

„Băiatul a zis că era cu copii în casă, s-a dus la bucătărie să ia lapte pentru cel mic. Când s-a întors deja nu mai putea să intre în dormitor, fumul era deja prea gros şi a trebuit să iasă afară, s-a dus direct la vecin. Copii erau singuri, mama a venit la vreo 10-15 minute după ce a ieşit băiatul afară, probabil a sunat-o. Era disperată când a ajuns, a intrat în casă, dar n-a putut să înainteze prea mult, era fum gros”, a declarat un martor.

Copiii au fost găsiţi cu ajutorul unei camere de termoviziune. Tragedia este cu atât mai mare cu cât Antonia a murit în ziua în care împlinise doi anişori. Potrivit vecinilor, părinţii îşi lăsau deseori copiii singuri acasă. Mai mult, autorităţile nu au reacţionat în urma sesizărilor legate de acest fapt.

De asemenea, se pare că femeia şi bărbatul aveau patima alcoolului şi la momentul producerii tragediei erau plecaţi după băutură. Poliţia a deschis o anchetă în acest caz tulburător.

Foto: Captură Digi24

Citește și: