"A fost o nerăbdare a lui Ponta şi a lui Antonescu să ia cât mai repede puterea. Pe de altă parte, Antonescu a avut momente în care a fost nebun să fie preşedinte. Asta visa. Mult mai agresiv a fost Antonescu în a se stabili suspendarea mea decât Ponta. Ponta s-a lăsat cel mai greu convins", a declarat Băsescu la B1 TV.

Fostul preşedinte a dorit să explice de ce Crin Antonescu s-a retras din viaţa politică, păstrându-şi funcţia de senator.

"La Crin Antonescu trebuie să vă uitaţi la profilul lui psihologic. El este un jucător de poker. Tot circul cu demisiile lui a fost un joc de poker din care nu s-a mai putut opri. A blufat de fiecare dată. În al doilea rând, a fost exact în situaţia lui Ponta după ce a pierdut prezidenţialele", a mai declarat Băsescu, explicând că Ponta trebuia să renunţe la şefia PSD imediat după pierderea prezidenţialelor.

Îl atacă şi pe Klaus Iohannis

"Căderea totală a lui Antonescu a plecat de la faptul ca şi-a asumat acel procent în alegeri (20 la sută – n.r). A jucat la cacealma şi şi-a prezentat demisia crezând că şi Iohannis, care era vicepreşedinte, îşi va da demisia, iar partidul îl va ruga pe el să rămân candidat la preşedinţie. Numai că Iohannis nu şi-a dat demisia… că aşa e în politica dâmboviţeană",  a mai precizat Băsescu.

Citește și: