48889 vizualizări 9 iun 2016

UPDATE: Fostul preşedintele Traian Băsescu s-a declarat, joi, mulţumit că a primit cetăţenia Republicii Moldova, afirmând că obţinerea acestei a fost o obligaţie pentru care s-a angajat public.
"Am avut o obligaţie, m-am angajat public să solicit cetăţenia Republicii Moldova. Am aflat astăzi că preşedintele Timofti a semnat decretul sunt mulţumit'', a afirmat Traian Băsescu, întrebat dacă este fericit că a primit cetăţenia Republicii Moldova.

El a precizat la solicitarea jurnalistilor că nu are planuri politice în Republica Moldova.

Fostul preşedinte a afirmat că va discuta cu preşedintele Timofti şi vor stabili dacă va depune jurământul în Republica Moldova sau la ambasadă.

Întrebat ce scor obţine PMP în Republica Moldova, Traian Băsescu a răspuns răzând: ''Cât poate''.

Preşedintele Moldovei Nicoale Timofti a semnat decretul în acest sens a afirmat Secretarul General al Preşedinţiei, Ion Păduraru, citat de Deschide.md 

Fostul preşedinte şi soţia sa au cerut cetăţenia moldovenească pe 8 martie 2016, solicitarea fiind expediată spre avizare instituţiilor abilitate. Deşi termenul legal de examinare a unor astfel de solicitări în Republica Moldova este de un an, cererea fostului preşedinte român a fost examinată în regim prioritar, deoarece este vorba despre o persoană cu statut special.

 Traian Băsescu a explicat că-şi doreşte cetăţenia Republicii Moldova în semn de respect şi dragoste pentru Moldova de peste Prut şi pentru oamenii ei.

Citește și: