87 vizualizări 21 ian 2013

Fostul deputat PDL Alin Trăşculescu, cercetat pentru fapte de corupţie şi care a revenit, luni, în funcţia director al RAR Vrancea, din care fusese suspendat în 2008, când a devenit parlamentar, spune că există prezumţia de nevinovăţie şi că are dreptul să muncească, chiar dacă e urmărit penal.

Alin Trăşculescu a declarat, luni, că a revenit în funcţia de conducere a RAR Vrancea conform legii, pentru că în acest post se afla în momentul în care a fost ales parlamentar, în anul 2008.

"Conform legii, înainte de a fi ales deputat eram şef de reprezentanţă. Odată cu preluarea funcţiei de parlamentar, postul de la RAR a fost suspendat automat, nu că mi-am păstrat postul, a fost suspendat automat. Odată cu terminarea mandatului de deputat, conform legii, am fost reîncadrat pe acelaşi post de şef de reprezentanţă deţinut anterior. Pentru cât timp ? Pentru o zi, pentru un an, nu ştiu. Încă există prezumţia de nevinovăţie, dacă mai există în România. Dacă nu mai am dreptul de a munci... ", a declarat Alin Trăşculescu.

El a adăugat că numirea sa la conducerea RAR Vrancea nu are la bază nicio înţelegere, şi este o măsură pur legală: "La RAR niciodată nu au fost numiri politice, e o instituţie în care trebuie să ai cunoştinte tehnice, nu politice. Nu e nici un aranjament la mijloc".

Alin Trăşculescu a fost director al RAR Vrancea în perioada 2004-2008. În 2008, Alin Trăşculescu a fost ales deputat de Vrancea, iar ulterior a fost suspendat din funcţia de director al RAR, cu posibilitatea de a reveni în funcţie. Alin Trăşculescu a făcut o cerere pentru a reveni în funcţia de la RAR, solicitarea fiindu-i aprobată, astfel că luni acesta s-a întors la serviciu.

Fostul deputat Alin Trăşculescu este cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare a banilor, cunoscând că aceştia provin din trafic de influenţă. Ulterior, procurorii au extins cercetările în cazul lui Trăşculescu şi pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Alin Trăşculescu, acuzat că ar fi pretins 200.000 de euro pentru a interveni pe lângă autorităţile vrâncene să atribuie contracte de investiţii unor societăţi, a fost încarcerat în 29 noiembrie 2012, când Tribunalul Bucureşti a decis înlocuirea măsurii interdicţiei de a părăsi ţara cu arestarea preventivă, admiţând astfel propunerea DNA.

În 13 noiembrie, DNA a solicitat Camerei Deputaţilor, prin Ministerul Justiţiei, să avizeze cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Alin Trăşculescu. În 16 noiembrie, Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a avizat cererea anchetatorilor, iar în 20 noiembrie Alin Trăşculescu a anunţat că demisionează.

Alin Trăşculescu a fost pus în libertate la începutul lunii decembrie 2012, după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul fostului deputat faţă de înlocuirea interdicţiei de a părăsi ţara cu măsura arestării preventive.

La alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, Alin Trăşculescu a candidat pentru un nou mandat de deputat în Vrancea, fără a mai avea sprijinul PDL, şi a obţinut doar 12, 58% din voturi.

Citește și: