Trei oameni s-au speriat foarte tare atunci când au văzut că un poliţist în civil a îndreptat spre ei radarul tip pistol, crezând că vor fi împuşcaţi de un duşman.  

"Am crezut că ne împuşcă, pentru că avem duşmani", le-au spus ei scandalizaţi agenţilor.

Potrivit agenţilor de la Rutieră, maşina în care se aflau aceşti cetăţeni a intrat cu viteza mare în localitate. Poliţistul care a îndreptat radarul pistol spre ei era îmbrăcat civil şi stătea ascuns într-o staţie de autobuz. Oamenii n-au ajuns la echipajul care urma să-i oprească. Ei au întors maşina curioşi să vadă cine a întreptat spre ei "pistolul".
Şoferul: Sunt curios ce se întâmplă, ce e asta, de ce ne-a filmat, de ce ne-a fotografiat, e în civil, ce are cu noi?”
Oamenii au cerut revoltaţi explicaţii poliţiştilor care le-au spus că nu-i obligatoriu ca agentul să poarte uniforma în această situaţie.
Spaima nu l-a scăpat însă de amendă pe şoferul care depăşise viteza legală.
”- Păi am crezut că vrei sa ne împuşti, mă, frate, că avem duşmani. De unde să ştim noi de aşa ceva?
- Nu-i pistol.
- Păi noi de unde să ştim?
- Îmi pare rău că aveţi duşmani.
- Păi un civil stă îndreptat cu pistolul”.
 

Agenţii au constatat că şoferul avea 112 km la oră în localitate şi circula fără permis la el, amendându-l cu 1500 de lei şi suspendându-i carnetul pentru 90 de zile.
”- Menţiuni dacă aveţi...
- Menţiuni: am fost filmat de un domn civil cu un pistol într-o staţie de autobuz
- Operatorul radar era civil?
- Da, pitulat într-o staţie”.

Poliţia Română a cumpărat 8 astfel de radare noi, cu rază laser. Pistolul e dotat cu o cameră video hd care poate identifica inclusiv faţa şoferului de la 1200 de metri. În plus, acesta nu poate fi detectat sau bruiat de vreun dispozitiv şi funcţionează indiferent de vreme, scrie ziuadevest.ro.

Citește și: